banner359

Yıldırım’da Zabıta Ekipleri 11 Ayda 959 İşyerini Denetledi

Yıldırım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, son 11 ayda 959 işyerini denetlerken, 606 işletme hakkında zabıt tuttu.Yıldırım zabıtası, halk sağlığını doğrudan etkileyecek işyerlerindeki kontrollerini yoğunlaştırdı. Bilhassa...

02 Aralık 2015 Çarşamba 15:36
Yıldırım’da Zabıta Ekipleri 11 Ayda 959 İşyerini Denetledi
Yıldırım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, son 11 ayda 959 işyerini denetlerken, 606 işletme hakkında zabıt tuttu.
Yıldırım zabıtası, halk sağlığını doğrudan etkileyecek işyerlerindeki kontrollerini yoğunlaştırdı. Bilhassa gıda satışı yapılan işyerlerinde periyodik kontrol yapan ekipler, vatandaşların taleplerini değerlendirerek çalışmalarına yön veriyor. Gıda işletmelerinde yapılan denetimlerde açıkta kullanılan ve miadı dolmuş ürünler anında imha edilirken, temizlik kurallarına uymayan işletmelere de idari para cezası kesiliyor.
SEYYARA İZİN YOK
Yıldırım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, görüntü kirliliğinin önüne geçmek için işletmelerin yol kenarına koyarak yaya trafiğini aksatan tabela, bez afiş, pankart gibi malzemeleri de topluyor.
Ekipler, vatandaşlardan gelen bin 162 şikayeti değerlendirdi. 2015 yılı içinde 959 işyeri denetimi yapılırken, 606 işyeri hakkında tutanak düzenlenerek gerekli işlem yapıldı. Ruhsatsız çalışan 189 işyeri mühürlenirken, Yıldırım genelinde seyyar satıcılık yapan şahıslara yönelik de 100 tutanak tutularak işlem yapıldı.
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Ekiplerimiz ile 7/24 hizmete devam ediyor. Hemşehrilerimizin huzurunu ve sağlığını bozanlara asla izin vermeyiz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<