Yıldırım’dan istihdama katkı

Esnafa Nefes Aldıracak Projelere İmza Atan Yıldırım Belediyesi, 2016 Yılında İlçe Genelinde 848 Yeni İşyerine Çalişma Ruhsatı Verdi.

11 Aralık 2016 Pazar 14:06
Yıldırım’dan istihdama katkı
Esnafa nefes aldıracak projelere imza atan Yıldırım Belediyesi, 2016 yılında ilçe genelinde 848 yeni işyerine çalışma ruhsatı verdi.
İşyeri açmak ve çalışma ruhsatı almak için Yıldırım Belediyesi’ne başvuran vatandaşlar 88 adet ile en çok bakkal ruhsatı için talepte bulunurken ikinci sırada 64 ruhsat ile oto tamir atölyesi, üçüncü sırada da 43 ruhsat ile marketler yer aldı. Ruhsat başvurularının 71 tanesi ise internet üzerinden yapıldı. Yıldırım Belediyesi ayrıca 2016 yılı içerisinde 54 işyerine teşekkür, 23 işyerine onur, 7 işyerine takdir ve 4 işyerine de örnek işyeri belgesi verdi.
Her yeni açılan iş yerinin Yıldırımlılar için yeni bir ekmek kapısı ve istihdam anlamına geldiğini belirten Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırım’ın çehresini değiştiriyor, hemşehrilerimizin refah seviyesini yükseltiyoruz. Yatırımcı da, işveren de tercihini Yıldırım’dan yana kullanıyor. Esnafımız güçlüyse biz de güçlüyüz" diye konuştu.
Yıldırım Belediyesi, ilçedeki iş yeri açma ve çalıştırma ruhsat başvuruları ile ruhsat harcı ödemelerinin internet üzerinden yapılmasına da imkan sağlıyor. E-belediye uygulaması hayata geçmeden önce Yıldırım’da iş yeri açmak isteyenlerin birkaç defa belediyeye gitmek zorunda kaldığını hatırlatan Edebali, “Artık vatandaşlarımızın taleplerine daha hızlı cevap veriyoruz. ‘Modern belediyecilik’ kültürüne olmazsa olmazlarımız arasında yer vererek vatandaşların hayatını kolaylaştıracak projeler üretmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<