banner359

Yıldırım’ın çehresi parklarla değişiyor

Yıldırım Belediyesi, yaptığı yeşil alan çalışmaları ve parklarla vatandaşlara günlük yaşamın ve şehrin stresinden uzaklaşarak nefes alma imkânı tanıyor.

29 Ocak 2017 Pazar 13:40
Yıldırım’ın çehresi parklarla değişiyor

Yıldırım Belediyesi, yaptığı yeşil alan çalışmaları ve parklarla vatandaşlara günlük yaşamın ve şehrin stresinden uzaklaşarak nefes alma imkânı tanıyor.

Yıldırım’ın çehresini sosyal donatı alanlarıyla değiştirmek, yeşil alan miktarını artırmak ve vatandaşlara daha huzurlu ortamlar oluşturmak için projeler yürüten Yıldırım Belediyesi ilçeye yeni parklar kazandırırken, mevcut parklarda bakım ve tadilat çalışmaları gerçekleştiriyor. 2016 yılı içinde açılan 7 yeni parkla birlikte Yıldırım’daki çocuk oyun ve dinlenme parkı sayısı 345’e, yeşil alan sayısı ise 414’e ulaştı. 34 parkta yapılan revizyonla plastik oyun aleti montajı gerçekleştirilirken, vatandaşların sağlıklı yaşam koşullarına katkıda bulunmak amacı ile 38 parka spor ve kondisyon aleti kazandırıldı. Öte yandan parklara ve ilçenin muhtelif yerlerine 365 çöp kutusu, 704 bank, 157 piknik masası ve 52 pergola monte edilen ilçede mevcut oyun aletlerinden kullanılmaz durumda olanlar yenisi ile değiştirilirken, yetersiz görülenlere ilave oyun aleti montajları yapıldı. Ağaçlandırma döneminde yol ağaçlandırması, ağaçlandırma alanları, park ve yeşil alanlarda toplam 12 bin 579 adet ağaç fidanı ve çalı fidanı dikilirken, toprak taşınması, bitkilendirme ve çimlendirme işleri yapılarak Yıldırım ‘yeşil’ kimliğine tekrar kavuştu. 2016 yılı içerisinde park ve yeşil alanlarda 271 bin 598 adet yazlık ve 140 bin 284 adet kışlık olmak üzere toplam 411 bin 882 adet mevsimlik çiçek dikimi çeşitli yeşil alan ve refüjlere uygulanarak görsel zenginlik sağlandı. Öte yandan Yıldırım Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki okul, cami ve diğer resmi kurum bahçelerinde bakım ve düzenleme işleri de gerçekleştirdi.

“Yıldırım güzelleşiyor”

Her biri farklı konseptlerde tasarlanan parkların vatandaşlara rahat nefes almalarını sağlayacak ferah ortamlar sunarken, çocuklara yönelik parkların güvenli oyun imkanı sağladığını dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırım, yeşil alanları ve parklarıyla her geçen gün daha da güzelleşiyor. Yıldırım’daki parklarda çocuklar için modern oyun grupları, güvenli kauçuk zemin, hayvanlar için kuş yuvaları, yemlik, suluk yetişkinler için spor aletleri, kamelyalar, koşu yolları, engelli vatandaşlar için de rahatça gezebilmeleri için engelli rampaları yapıyoruz” dedi.

Sular Vadisi Doğa Parkı’nın benzersiz yapısıyla Yıldırımlıların ve Bursalıların keyifli zaman geçireceği bir mekan olacağını belirten Başkan Edebali, “Yoğun çalışma temposundan ve günümüzün en büyük problemlerinden biri olan stresten uzaklaşmak isteyen tüm Bursalıların zaman geçirebilecekleri bir sosyal tesis yapacağız. Sular Vadisi Doğa Parkı; teras kademeli oturma alanları, Babil bahçesi-seyir terasları, doğal göl, gölgeli oturma bölümü, revan köşkleri ve yol boyu dinlenme köşeleri, havuzlar, şelaleler, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları, cami, Osmanlı çeşmesi, belediye hizmet binası, aletli jimnastik köşesi ve maket evcil hayvan bahçesi ile su temalı benzersiz bir park olacak” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<