banner359

Yıldırımlı çocuklar tiyatro ve masala doyacak

Yıldırım Belediyesi, 2016-2017 Kültür-Sanat Sezonu’nda ’Alo Tiyatro’ projesi ile çocukları tiyatronun yanı sıra masallarla da renkli bir yolculuğa çıkaracak.Sanatı ve çocukları bir araya getiren ’Alo Tiyatro’ projesi ile geçtiğimiz...

11 Eylül 2016 Pazar 14:56
Yıldırımlı çocuklar tiyatro ve masala doyacak
Yıldırım Belediyesi, 2016-2017 Kültür-Sanat Sezonu’nda ’Alo Tiyatro’ projesi ile çocukları tiyatronun yanı sıra masallarla da renkli bir yolculuğa çıkaracak.
Sanatı ve çocukları bir araya getiren ’Alo Tiyatro’ projesi ile geçtiğimiz sezon ilçede her ay 5 bin öğrencinin tiyatro izlemesini sağlayan Yıldırım Belediyesi, 2016-2017 sezonuna da iddialı hazırlanıyor. Yıldırım Belediyesi’nin, ilçedeki okullarla birlikte yürüttüğü proje kapsamında Adile Naşit Tiyatrosu’nda ücretsiz çocuk oyunları oynanırken, okulların talepleri doğrultusunda Yıldırım Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyunlarını okul salonlarında da sergiliyor. Oyunları Adile Naşit Tiyatrosu’nda izlemek isteyen okullara ise servis imkanı sağlıyor. Genç bir nüfusa sahip olan Yıldırım’da dar gelirli ailelerin çoğunlukta olduğunu ve daha önce hiç tiyatro izlemeyen çocuk sayısının fazlalığını belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “İlçemiz dar gelirli ailelerin ağırlıkta olduğu bir bölge. Bir çok çocuğumuz maddi eksikliklerden dolayı hayatlarında hiç tiyatro seyretmemiş. Çocuklarımızın bu dezavantajını avantaja çevirmek için başlattığımız proje kapsamında geçtiğimiz sezon her ay 5 bin çocuğumuzu tiyatro ile buluşturduk. Bu sene tiyatronun yanı sıra haftada bir gün masal dinletisi de yaparak çocuklarımıza ulaşacağız. 2016-2017 Kültür-Sanat sezonunda geçen sene yakaladığımız rakamların üzerine çıkmayı hedefliyoruz” dedi.
Çocuklara pozitif ayrımcılık ilkesi
‘Alo Tiyatro’ gösterimlerinin Yıldırım’da öğrenim gören 4-6 ve 7-11 yaş arası çocuklara yönelik gerçekleştiğini ifade eden Başkan Edebali, “Salonu olmayan okulların talebi doğrultusunda her çarşamba Adile Naşit Tiyatrosu’nda ve salonu bulunan okulların kendi salonunda gerçekleşen tiyatro gösterimlerine Yıldırım’da eğitim veren tüm okullar ücretsiz olarak katılabiliyor” dedi. Okullardan 444 16 02 numaralı Yıldırım Belediyesi Çağrı Merkezi’ne gelen talepler doğrultusunda ’Alo Tiyatro’ projesiyle tiyatro ve masal etkinliklerimizi minik sanatseverlerimizle buluşturacağız" diye konuştu. Çocukların her yönden tam donanımlı yetişmesine öncelik verdiklerini belirten Başkan Edebali, “Kültür - sanat etkinliklerimizde çocuklarımıza pozitif ayrımcılık uyguluyoruz. Onların sağlıklı ve donanımlı gelişimi önceliğimiz. Tiyatro oyunlarımız yavrularımıza bir telefon kadar yakın. Okul idarecilerinin ’Alo Tiyatro’ demesi çocuklarımızın tiyatro sevgisi kazanması için yeterli” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<