banner359

Yüksek Kıdem Kuruma Bağlılığı Arttırıyor

Yüksek Kıdem Bağlılığı Arttırıyor Semineri Düzenlendi

17 Nisan 2016 Pazar 13:16
Yüksek Kıdem Kuruma Bağlılığı Arttırıyor
Uludağ Üniversitesi (UÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Başak Aydem Çiftçioğlu, devlet kurumlarında aidiyet duygusunun yüksek kıdemli personelde daha fazla olduğunu söyledi.
Uludağ Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı Hizmet İçi Eğitim Birimi tarafından düzenlenen seminerde kurum içi aidiyet duygusu ele alındı. UÜ İİBF İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Başak Aydem Çiftçioğlu, tarafından verilen seminere Uludağ Üniversitesi personeli yoğun ilgi gösterdi. Çalıştığı kuruma karşı aidiyet hisseden devlet memurunun konuşmalarında ben yerine ‘biz’ kelimesini daha sık vurguladığını kaydeden Çiftçioğlu, “Aidiyet duygusu gelişmiş devlet çalışanı, kurumunda çalışmaya ve kalmaya isteklidir. Kendisini güçlü bir ailenin üyesi gibi hisseder. Daha itaatkardır, işini sahiplenir, kendisini geliştirir, iş performansı yüksektir ve memnuniyet duygusu daha fazladır. Bunlar aidiyet duygusu gelişmiş personelin temel özellikleridir” diye konuştu.
YÜKSEK KIDEM AİDİYET DUYGUSUNU ARTTIRIYOR
Kamu kurumlarında yapılan araştırmalarda evli erkek ile bekar kadınların aidiyet duygularının bekar erkek ve evli kadına göre çok daha yüksek çıktığını açıklayan Çiftçioğlu, orta ve altında performans sergileyen çalışanların da kuruma bağlılık oranlarının fazla olduğunu aktardı. Çalışanların genel olarak kuruma değil, yöneticiye aidiyet duygusu beslediklerinin altını çizen Çiftçioğlu, “Kurum yöneticileri bu yüzden mutlaka personele adaletli ya da orta yolu bulacak şekilde yaklaşması gerekiyor. Çalışan kendisine rol model olarak yöneticisini seçiyor ve kurumdan çok ona bağlılık hissediyor. Ayrıca yine yapılan araştırmalara göre kıdemi yüksek personelde aidiyet duygusu çok daha yüksektir. Kıdem düştükçe kuruma bağlılık oranı azalmaktadır” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<