banner359

Yürüyen merdiveni engelleyen yandı

Bursaray istasyonlarında yaşanan yürüyen merdiven arızalarının, çocukların acil durum butonuna basması ve çocukların el bantları üzerine oturtulmasından kaynaklandığı tespit edildi. Yürüyen merdivenlerde ilgili denetimler artırılırken,...

05 Nisan 2017 Çarşamba 09:16
Yürüyen merdiveni engelleyen yandı

Bursaray istasyonlarında yaşanan yürüyen merdiven arızalarının, çocukların acil durum butonuna basması ve çocukların el bantları üzerine oturtulmasından kaynaklandığı tespit edildi. Yürüyen merdivenlerde ilgili denetimler artırılırken, merdivenlerin çalışmasına engel olanlarla hakkında Kabahatler Kanunu uyarınca yasal işlem yapılacak.

Bursaray istasyonlarında son zamanlarda sık yaşanan yürüyen merdiven arızalarıyla ilgili yapılan incelemelerde, sorunun acil durum butonlarına kasıtlı olarak basılmasından kaynaklandığı tespit edildi. Çocukların kasıtlı olarak acil durumuna basarak sistemi durdurduğu gözlenirken, bir diğer arıza kaynağının ise yine çocukların el bantları üzerine oturtulması olduğu gözlendi. El bantları üzerinde oluşan ağırlığın, motor azılarına yol açtığı belirlendi.

Yürüyen merdivenlerin sağlıklı olarak çalışabilmesi için tüm yolcuların bu tür olaylardan kaçınması ve bu olaylara sebebiyet verenleri görevlilere bildirmesi istenirken, yürüyen merdivenlerin çalışmasına engel olanlar hakkında Kabahatler Kanunu uyarınca cezai işlem uygulanacağı belirtildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<