İnegöl'ün yaşam portalı

Kadına Şiddete “Tünel”den Bakış

BURSA

Nilüfer Belediyesi ve Kent Konseyi tarafından düzenlenen ve kadına yönelik şiddete dikkat çeken ‘Münferit Bir Tünelin Mütemadi Sakinleri: Umutsuz Olma’ isimli sergi açıldı.Nilüfer Belediyesi ile Nilüfer Kent Konseyi iş birliği ve Bursa...

Nilüfer Belediyesi ve Kent Konseyi tarafından düzenlenen ve kadına yönelik şiddete dikkat çeken ‘Münferit Bir Tünelin Mütemadi Sakinleri: Umutsuz Olma’ isimli sergi açıldı.
Nilüfer Belediyesi ile Nilüfer Kent Konseyi iş birliği ve Bursa Plastik Sanatlar Derneği, Aeronorm Tasarım Ofisi’nin katkılarıyla hazırlanan, ‘Münferit Bir Tünelin Mütemadi Sakinleri: Umutsuz Olma’ isimli enstalasyon çalışması Podyumpark Meydanı’nda açıldı.
Çocuk gelinleri ve geçtiğimiz aylarda minibüste hunharca katledilen Özgecan Aslan’ı da temsil eden 6 farklı odadan oluşan serginin açılışında konuşan Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Nilüfer Belediyesi olarak yıllardır kadın dostu kent olarak hizmetlerimizi yürütüyoruz. Bu anlayışın sadece Nilüfer’de değil, ülkemizin ve dünyanın her yerinde hakim olması adına haykıracağımızı ifade etmek istiyorum. 16 gün boyunca kadına şiddete dur deme anlamında birçok çalışma yaptık. Bunu sadece Bursa olarak değil, Türkiye ve dünya olarak düşünmek gerekiyor. Kadına şiddete dur demek için her ne çalışma varsa, biz o çalışmaların yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz” dedi.
Sayısız şiddet olayına dikkat çeken tünel, 13 Aralık tarihine kadar açık kalacak.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.