İnegöl'ün yaşam portalı

Ketendere Ro-Ro projesi mahkemelik

BURSA

Ketendere Liman Projesi

Bursa’nın Mudanya ilçesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmak istenen liman projesi mahkemelik oldu. Bazı sivil toplum örgütleri ve CHP’liler, Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurarak, projenin iptalini istedi.
Bursa Bölge İdare Mahkemesi’ne müracaat öncesindeki basın toplantısında konuşan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz "Kuşkusuz dünyanın en güzel beldelerinden biri olan Mudanya için herkesin bu tür davranış göstermesinden dolayı gurur duyuyorum ve teşekkür ediyorum. Mudanya’nın tarihine, doğasına, tarım alanlarına sahip çıkacağımızı ve Mudanya’nın asla sanayi şehri olmayacağını, turizm ve tarımına değer veren projelerimiz olduğunu söyleyerek göreve geldik. Böylesine önem arz eden, kentin geleceğini etkileyen projenin hiç bir alt yapısı olmadan ve sivil toplum örgütlerine, bilim insanlarına, akademik odalara ve halka danışılmadan, "Yaptım, oldu, bitti" denilerek harekete geçiliyor. Mudanya’nın geleceğini karartmalarına izin vermeyeceğiz. Bu kararlılığımızı göstermek için ben, arkadaşlarım ve tüm Mudanya halkı olarak üzerimize düşen ne varsa yapacağız. Bugün de davamızı açıyoruz. Umarım bu dava bizim istediğimiz gibi neticelenir. Mudanya’mıza gerekli değeri vermiş oluruz" dedi.
Paranın her şey olduğu bir siyaset anlayışının temel alındığını ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir, "Para ve ticareti, toplumun ve tarımın geleceğinden daha önde tutan bir anlayış hakim. Daha önce Bursa’da şeftali, karpuz, zeytin bahçeleri ve ipek böcekçiliği giderek nasıl yok edildiyse, yapılacak olan bu limanla yine o bölgedeki kara incir, üzüm ve diğer tarım alanları yok olacak" diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin Bursa’nın geleceğini yok ettiğini öne süren Şadi Özdemir, "Artık Bursa’nın geleceğini yok etme faaliyetlerine son verin. Bu plan değişikliğini toplumun geleceği açısından geri alın. Biz bu tür anlayışlarla mücadele etmeye her yerde ve her alanda devam edeceğiz. Tıpkı Kaz Dağları’nda, Bergama’da, Artvin’de olduğu gibi davalarımız sürmekte. Türkiye’nin her yerinde doğaya, tarıma insanlara, çiçeğe, böceğe saygı göstermeden, o bölgelerde yaşayanların görüşlerini almadan tarımı ve toprak alanlarımızı, kısacası geleceğimizi yok etmektedirler. Bu açıdan akademik odaların sürdürdüğü ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin oluşturduğu kurul masasının çalışmaları sonucunda dava açmış bulunmaktayız.
ÇED, ulaşım planlaması, jeolojik etüt çalışması, kurum görüşleri, bölgenin arazi kullanımına etkisi, arkeolojik sit alanlarına etkisi gibi unsurlar ile ilgili hiçbir bilgide bulunulmuyor. Ne Ketendere’de ne de başka bir bölgede çevre katliamına müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.