İnegöl'ün yaşam portalı

MS Hastaları Ve Yakınları Nilüfer’de Bilgilendirildi

BURSA

Nilüfer Belediyesi ve Bursa Multipl Skleroz Derneği iş birliğiyle düzenlenen konferansta MS hastalığı ve bu hastalıkla mücadele ele alındı.Nilüfer Dernekler Yerleşkesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla önemli bir konferansa ev...

Nilüfer Belediyesi ve Bursa Multipl Skleroz Derneği iş birliğiyle düzenlenen konferansta MS hastalığı ve bu hastalıkla mücadele ele alındı.
Nilüfer Dernekler Yerleşkesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla önemli bir konferansa ev sahipliği yaptı. Bursa Multipl Skleroz Derneği Başkanı ve Uludağ Üniversitesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Faruk Turhan, MS hastası ve yakınlarına bilgiler verdi. MS hastalığının Türkiye’de 50 bine, dünyada da 2 buçuk milyona ulaştığını söyleyerek, “Bu hastalık erken teşhis edildiğinde tedavi edilebilir. Hastalık hakkında ciddi ilaç üretimi var. Ancak hasta da kendine bakmalı. Sigara içilmemeli, dengeli beslenerek düzenli uyku alınmalı. Moral çok önemli. Kadınlarda daha çok görülen bir hastalık, erkeklerde daha ağır seyredilebiliyor. D vitamini bu hastalık için çok önemli. Güneş ve deniz ürünleri D vitamini açısından çok çok önemli” dedi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.