Bursa'nın gofret devi Master Choco Gıda iflas etti

Bursa'da 2 bin metrekarelik alanda günde 12 ton gofret üretim kapasitesine sahip olan Master Choco Gıda, ekonomik sıkıntılar nedeniyle başvurduğu konkordato sürecinden çıkamayarak iflas etti.

Haber Merkezi · Muhabir
29.03.2026 11:47

Bursa'da gıda sektörünün önemli temsilcilerinden biri olarak bilinen Master Choco Gıda, bir süredir içinde bulunduğu ekonomik darboğazı aşamayarak faaliyetlerine nokta koydu. Sektörde geniş bir yer edinen firmanın mali dengelerini korumak adına başvurduğu hukuki süreç, yargının verdiği son kararla birlikte iflasla neticelendi.

2018 yılında temelleri atılan ve kısa sürede büyüme kaydeden firmanın, borçlarını yapılandırmak ve operasyonel devamlılığını sağlamak amacıyla Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne sunduğu konkordato talebi kabul görmedi. Dosyayı inceleyen mahkeme heyeti, sunulan mali iyileştirme projelerinin yetersiz olduğuna ve şirketin mevcut borç yükü altında toparlanmasının mümkün görünmediğine hükmetti. Bu kararla birlikte firmanın resmi iflas süreci başlatılmış oldu.

Yazar Hakkında

Haber Merkezi

Muhabir

E-posta

(0) Yorum

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

Yükleniyor…