İnegöl'ün yaşam portalı

Arıcılardan toplu ölümlerle ilgili suç duyurusu

İNEGÖL HABERLERİ

İnegöl’de son günlerde bilinçsiz ilaçlama nedeniyle yaşandığı iddia edilen toplu arı ölümleriyle ilgili mağdur arıcılar, sorumluların bulunması için adalete başvurdular. Bursa Arıcılar Birliği İnegöl Temsilcisi Zeynullah Soylu ve bazı arıcılar İnegöl Adalet Sarayında savcılığa suç duyurusunda bulundular. Bursa Arıcılar Birliği İnegöl Temsilcisi Zeynullah Soylu, 150 arıcının mağdur olduğunu söyledi.

Adliye önünde açıklama yapan Bursa Arıcılar Birliği İnegöl Temsilcisi Zeynullah Soylu, “Son senelerde arıcılarla ilgili toplu ölümler oluyor. Arılarımızın bu mevsimlerde zirai zehirlemelerden toplu arı ölümleri yaşanıyor. Popülasyon düştü. Arılarımız gün geçtikçe ölüyor. Bunla ilgili biz suç duyurusunda bulunacağız. Yetkililerin bu konu üzerine gitmesini istiyoruz. 150 arıcımız var. 150 arıcımız da mağdur. Mağdur olmayan hiç yok” dedi.

Mağdur arıcılardan Ahmet Çamlıbel ise, “Zehirlenme olaylarından dolayı mağdur olduk. Ülkemizde sokak hayvanlarımız öldüğünde hayvan severler ve bakanlık ülkeyi ayağa kaldırıyor ve sorumluların yakalanacağını söylüyorlar. Bir sürü arılarımız ölüyor. Biz mağduruz, kimseden ses çıkmıyor. Yetkililerin önlem almalarını istiyoruz. Savcılığa suç duyurusunda bulanacağız” dedi. Açıklamanın ardından arıcılar savcılığa suç duyurusunda bulundular.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.