İnegöl'ün yaşam portalı

İl İl Gezerek Türbeleri Ziyaret Ediyor

İNEGÖL HABERLERİ

 Yayınlandığı ilk bölümden itibaren izlenme rekorları kıran Diriliş Ertuğrul´dan esirlenerek Osmanlı Devleti kurucularından Ertuğrul Gazi´nin kıyafetlerini giyen Hamza Çukur, il il gezerek türbelerde dua ediyor.

Aslen Giresunlu olup memleketinden yola çıkan ve Türkiye´deki türbeleri gezmeyi amaçlayan 63 yaşındaki Hamza Çukur´un duraklarından biri de İnegöl oldu. Ertuğrul Gazi´nin kıyafetleri ile İnegöl sokaklarında gezen Çukur´u görenler “Hoş geldiniz Paşam” diyerek karşıladılar.

OSMANLI´YI ÇOK SEVİYORUM

Yaklaşık 3 yıl önce felç geçiren ve sağlığına kavuşunca kendisini türbelerde dua etmeye adayan Çukur, bunda Diriliş Ertuğrul dizisinin payının büyük olduğunu söyledi. Osmanlı Devleti´ni çok sevdiğini dile getiren Çukur, “Ben Osmanlıyım. Osmanlı´yı çok seviyorum ve Ertuğrul Gazi hayranıyım. Felç geçirdim ve hastalığımdan Allah´ın izniyle kurtuldum. Türkiye´de 76 tane il gezdim. Muş´tan buraya geldim ve Bursa 77´nci il oldu. Her gezdiğim ilde türbelerde dua ediyorum. İnegöl´de de İshakpaşa türbesine ve Turgutalp´in türbesine gideceğim. Türkiye´deki tüm türbeleri gezmeyi hedefliyorum. Buradan sonra durağım neresi olur, Allah hangi yönü tayin ederse orası olacak” şeklinde konuştu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.