banner359

1.5 dakikada 30 bin TL’lik soygun

Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde cep telefonu bayiinde meydana gelen hırsızlık güvenlik kameralarına yansıdı. 1.5 dakikada gerçekleşen soygunda, 30 bin TL’lik malzeme çalındı.İstanbul’dan kiraladıkları bir otomobil ile 20 Haziran sabahı...

25 Haziran 2015 Perşembe 12:49
1.5 dakikada 30 bin TL’lik soygun
Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde cep telefonu bayiinde meydana gelen hırsızlık güvenlik kameralarına yansıdı. 1.5 dakikada gerçekleşen soygunda, 30 bin TL’lik malzeme çalındı.
İstanbul’dan kiraladıkları bir otomobil ile 20 Haziran sabahı saat 04.25 sıralarında Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesine gelen 3 şüpheli, ilçeye bağlı Cumhuriyet Mahallesi’ndeki bir cep telefonu bayiini hedef aldı. Şüphelilerin atletlerinden yaptıkları maskeli soygun, güvenlik kameralarına saniyesi saniyesine yansıdı.

CAMI KIRIP İÇERİ GİRDİLER
İşletmenin 10 milimetre kalınlığındaki camını kırarak içeri giren şüpheliler, daha sonra tezgahların camlarını kırıp telefonları poşetlere doldurmaya başladı. Soygun sırasında dükkanın yanından bir otomobilin geçtiğini gören şüpheliler hemen saklandı. Aracın gitmesinin ardından soyguna devam eden şüphelilerden biri çalmaya çalıştığı demo telefonların alarmının çalması üzerine paniğe kapıldı. Yaklaşık 1.5 dakikada soygunu tamamlayan şüpheliler, daha sonra kiraladıkları araç ile birlikte olay yerinden kaçtı.

35 BİN TL’LİK ZARAR
Yaklaşık 30 bin TL’lik malzeme çalan şüphelilerin, soygun sırasında kırdıkları cam, stand ve masalar yüzünden işletmeye de yaklaşık 5 bin TL’lik zarar verdiği ortaya çıktı. Hırsızlık olayından birkaç dakika sonra olay yerine gelen İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin yakalanması için geniş çaplı arama çalışması başlattı.
Dükkanının soyulma anını güvenlik kameralarından izleyen işletme sahibi Erdinç Yılmaz, "Bu telefonların hepsinin bizde kayıtları var. Çalıntı ihbarları da yapıldı. Ülkenin neresinde olursa olsun birisi bu telefonlardan birine sim kart takarsa yeri tespit edilecektir" dedi.
Vatandaşları da uyaran Erdinç Yılmaz, "Bin 500 TL’lik telefonu size 500 TL’ye satmaya çalışırlarsa dikkatli olun. Fatura isteyin" ifadelerini kaydetti.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<