banner359

5 Polis Müdürüne Ikinci Kez Tutuklama Talebi

‘Paralel yapı’ iddialarına ilişkin yürütülen ‘yasa dışı dinleme’ ve ‘casusluk’ soruşturmaları kapsamında tutuklu bulunan ve 14 Aralık operasyonunda şüpheli olarak ifadeleri alınan 5 polis müdürü ikinci kez tutuklama talebiyle...

26 Aralık 2014 Cuma 19:21
5 Polis Müdürüne Ikinci Kez Tutuklama Talebi
‘Paralel yapı’ iddialarına ilişkin yürütülen ‘yasa dışı dinleme’ ve ‘casusluk’ soruşturmaları kapsamında tutuklu bulunan ve 14 Aralık operasyonunda şüpheli olarak ifadeleri alınan 5 polis müdürü ikinci kez tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.
İstanbul eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, İstanbul Terörle Mücadele eski Şube Müdürleri Ömer Köse ve Yurt Atayün, İstanbul Mali Suçlar eski Şube Müdür Yardımcısı Kazım Aksoy ile İstanbul İstihbarat esi Şube Müdürü Erol Demirhan 14 Aralık soruşturması kapsamında ‘şüpheli’ sıfatıyla ifadeleri alınmak üzere sabah saatlerinde tutuklu bulundukları Silivri Cezaevi’nden Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na getirilmişti.
Savcı Hasan Yılmaz ve İrfan Fidan tarafından yaklaşık 9 saat sorgulanan 5 şüpheli, ‘iftira’, ‘terör örgütü üyeliği’ ve ‘resmi belgede sahtecilik’ suçlarından tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi. Şüpheliler Nöbetçi 5’inci Sulh Ceza Hakimliği tarafından sorgulanacak.
Paralel yapı iddialarına yönelik yapılan operasyonda eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer ve İstanbul İstihbarat eski Şube Müdürü Erol Demirhan "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "resmi belgede sahtecilik ve kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kayıt etme" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
Eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün ile İstanbul Terörle Mücadele eski Şube Müdürü Ömer Köse, "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini casusluk amacıyla temin etmek" ve "Resmi belgede sahtecilik" suçlamasıyla, İstanbul Mali Suçlar eski Şube Müdür Yardımcısı Kazım Aksoy ise “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyet hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs” suçlarından tutuklanmıştı.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<