8 yaşındaki çocuk, parkta bulduğu kuru sıkı tabancayla oynarken arkadaşını yaraladı...

Bursa’da, 8 yaşındaki çocuk, parkta çimenlerin arasında bulduğu kuru sıkı tabanca ile oynarken aynı yaştaki arkadaşını yaraladı. Olaydan sonra inceleme altına alınan silahın aynı mahallede bir düğün evinden çalındığı, çalan kişi...

27 Eylül 2016 Salı 15:21
8 yaşındaki çocuk, parkta bulduğu kuru sıkı tabancayla oynarken arkadaşını yaraladı...
Bursa’da, 8 yaşındaki çocuk, parkta çimenlerin arasında bulduğu kuru sıkı tabanca ile oynarken aynı yaştaki arkadaşını yaraladı. Olaydan sonra inceleme altına alınan silahın aynı mahallede bir düğün evinden çalındığı, çalan kişi yada kişiler tarafından çocuk parkına atıldığı ortaya çıktı. Bacağından yaralanan 8 yaşındaki kız çocuğu; "Yapmayın, "biri ölür" dedim. Ama beni dinlemediler. Silahları olur olmaz her yere bırakmayın, çocuklar bulup kendilerine ve başkalarına zarar verebilirler” dedi.
Olay, merkez Nilüfer ilçesi Tahtalı Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, bir süre önce aynı mahallede yapılan bir düğünde düğün sahibinin kimliği belirsiz kişi yada kişilerce çalınan kuru sıkı tabancası bu kişiler tarafından çocuk parkının yanındaki yeşillik alana atıldı. Dün akşam üzeri parkta oyun oynayan B.N.T. çimenlerin arasında bulduğu tabancayı eline alarak tetiğe bastı. İçinde fişek bulunan tabanca ateş alarak, aynı yaştaki kız arkadaşı Aysu Y.’yi bacağından yaraladı.
Çevredekiler, durumu fark ederek 112’ye ihbar etti. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralanan Aysu Y.’yi Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kaldırdı. Küçük kızın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Arkadaşını yaralayan B.N.T, ise yaşının küçük olması sebebiyle yanında kaldığı babaannesi A.T.’ye teslim edildi.
Nilüfer Suç Önleme ve Araştırma Büro Amirliği’nin yaptığı çalışmayla, tabancanın M.H.’ye ait olduğu M.H.’nin bir süre önce aynı mahalledeki düğünde tabancasını çaldırdığı, çalan kişilerinde tabancayı çocuk parkına attıkları tespit edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Bacağından yaralanan 8 yaşındaki Aysu Y.’nin İHA’ muhabirine konuşan işçi babası Recep Yılmaz, “Silahın sahibi düğünde silahını çaldırmış. Silahı çalan kişiler de çocuk parkına atmış. 2 erkek çocuk oynarken silahı bulmuşlar. Kızım "yapmayın biri ölür" demiş. Ama korkutmak için silahı üzerine tutmuşlar o sırada silah ateş almış. Yaralanınca 112 hastaneye götürdü. Yapanlar da çocuk olunca şikayetçi olmadık” dedi.
Olay sırasında arkadaşlarını uyardığını anlatan yaralı kız çocuğu Aysu. Y. ise “ Korktuğumda silahı benim üzerime tuttular. Sonra da silah patladı. Benim bacağıma geldi. Beni dinlemediler. Silahlar çocuklara zarar veriyor” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<