banner359

Adliye önünde Sevinç Ve Göz Yaşı

Paralel yapı soruşturmasında mahkemenin kararını açıklamasının ardından adliye önünde sevinç ve hüzün bir arada yaşandı. Serbest bırakılan Terörle Mücadele eski Şube Müdürü Ömer Köse’ yanlış işler altına imza atmadık” dedi....

30 Temmuz 2014 Çarşamba 09:44
Adliye önünde Sevinç Ve Göz Yaşı
Paralel yapı soruşturmasında mahkemenin kararını açıklamasının ardından adliye önünde sevinç ve hüzün bir arada yaşandı. Serbest bırakılan Terörle Mücadele eski Şube Müdürü Ömer Köse’ yanlış işler altına imza atmadık” dedi.
Paralel yapı soruşturması kapsamında mahkeme 38 şüphelinin serbest bırakılmasına karar verirken 11 şüphelinin ise tutuklanmasına karar verdi. Mahkemenin kararının üzerine adliye önünde bekleyen bazı şüpheli yakınları sevinirken yakınları tutuklanan bazı kişiler ise gözyaşlarını tutamadı. Serbest kalan bir emniyet mensubunun çocuğuna babasına yemek borcu olduğunu hatırlatmasıyla duygulu anlar yaşandı.
Adliye önündeki kalabalık serbest kalanları alkışlarla karşıladı. Serbest kalan bazı şüpheliler adli tabiplikte sağlık kontrolünden geçirilirken görevli polislerle tartışma yaşadı. Hakkında tutuklama kararı verilen Van Terörle Mücadele Şubesi eski Müdürü Serdar Bayraktutan’ın görevli polisler tarafından tehdit edildiğini öne süren şüpheliler ile görevli polisler arasında adliye içerisinde tartışma yaşandı. Yaşanan tartışmanın ardından serbest kalan şüphelilerin bir kısmı yakınlarının beklediği C kapısı yerine adliyenin farklı bir kapısından çıkarıldı.
Adliye önünde açıklama yapan Terörle Mücadele eski Şube Müdürü Ömer Köse hakkındaki suçlamaları reddetti.
Görev yaptığı terör örgütü mensuplarına gösterdiği insani muamelenin meslektaşlarımı tarafından kendilerine çok görüldüğünü iddia eden Köse “Yanlış işler altına imza atmadık. Bugün olsa yaptıklarımızı yine yaparız. Bize hakkımızdaki suçlamalara ilişkin delil gösterilemedi” dedi.
Kanunsuz bir şekilde gözaltına alındıklarını belirten Emniyet Amiri Gafur Ataç ise “4 gün gözaltı, 4 gün muhafaza altında kaldık. Eşya muamelesi gördük. Yapılanlar kanuna uymuyor. Hakkımı helal etmiyorum” dedi.
Ataç serbest bırakılan bazı şüpheliler ile emniyet mensupları arasında adliye içerinse çıkan tartışma ya ilişkin bir soru üzerine ise “Serbest kalan arkadaşlarımız tutuklanan arkadaşlarımızla vedalaşmak istediler. Bunu çok gördüler. Bu vicdansızlığı halkımıza bırakıyoruz” şeklinde konuştu.
Serbest kalan bazı emniyet mensupları ise hukuksuz bir şey yapmadıklarını iddia ederek suçsuz olduklarını söylediler.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<