"AKP, IŞİD ile PYD’nin önünü açtı"

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Kobani’de teröristlerin direnerek IŞİD’i durdurduğunu, AK Parti’nin ise kaçarak IŞİD ile PYD’nin önünü açtığını iddia etti.Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın TBMM Genel Kurulunda Süleyman...

23 Şubat 2015 Pazartesi 18:01
MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Kobani’de teröristlerin direnerek IŞİD’i durdurduğunu, AK Parti’nin ise kaçarak IŞİD ile PYD’nin önünü açtığını iddia etti.
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın TBMM Genel Kurulunda Süleyman Şah Türbesine yönelik yapılan “Şah Fırat” operasyonu ile ilgili bilgi vermesinden sonra muhalefet milletvekilleri operasyona yönelik tepkilerini dile getirdi.
Süleyman Şah Türbesi’nin terkini ve Türk askerinin onurunu ve haysiyetini ayaklar altına alan bu tutumunuz hiçbir suretle hiçbir gerekçe altına alınarak savunulamaz” ifadelerini kullanan MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, AK Parti iktidarının Türkiye’nin egemenliğini ve çıkarlarını koruma iradesinin olmadığını gösterdiğini söyledi. Yeniçeri, “Kerkük, Musul, Telafer, Tuzhurmatu ve Süleyman Şah Türbesi’nin bulunduğu bölgeye kadar uzanan coğrafyada yaşayan Türkmen nüfusunun tamamının mahvedilmesi ve yok edilmesine giden yolu açmıştır. ‘Kobani düştü, düşecek’ diyen Erdoğan, Süleyman Şah Türbesi’ni IŞİD havaya uçurmadan proaktif davranarak kendisi havaya uçurmuştur. Kobani’deki teröristler direnerek IŞİD’i durdururken, AKP kaçarak IŞİD ile PYD’nin önünü açmıştır” dedi.
Süleyman Şah Türbesi’nin bulunduğu alanın Kobani’nin devamı olan bir bölge olduğunu kaydeden Yeniçeri, “Kobani’de egemenliğini direnerek pekiştiren PKK, PYD, önünde engel olan Süleyman Şah’taki Türk egemenliğini de sona erdirmiştir ve PKK ve PYD’nin önü açılmıştır. Ruhsuz ve şuursuz AKP’nin palavracı yöneticilerinin ecdat edebiyatı terk edilen türbenin enkazı altında kalmıştır. Geri çekiliş, büyük bir başarısızlık ve onur kırıcı bir yenilginin adı hâline gelmiştir. Gazze’yi kurtarmak için yola düşen Erdoğan, Süleyman Şah Türbesi’nden ancak yakarak, yıkarak ve kaçarak kendisini kurtarmıştır. Erdoğan ve Davutoğlu ikilisinin genelde Orta Doğu, özelde ise Suriye’de izlediği politikanın iflası bu çekilişle tamamen tescillenmiştir” diye konuştu.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<