Asker Faciayı önlemiş

Adıyaman’da patlayıcı madde taşıyan kamyonda meydana gelen patlamanın bilgileri netleşirken, askerlerin büyük bir faciayı önlediği ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre, askeri eskort eşliğinde Malatya’dan Şanlıurfa istikametine giden...

31 Aralık 2014 Çarşamba 12:53
Asker Faciayı önlemiş

Adıyaman’da patlayıcı madde taşıyan kamyonda meydana gelen patlamanın bilgileri netleşirken, askerlerin büyük bir faciayı önlediği ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, askeri eşliğinde Malatya’dan Şanlıurfa istikametine giden patlayıcı yüklü kamyonun Adıyaman Gölbaşı Karayolu’nun 26’ncı kilometresinde sağ arka tekerinde yangın çıktı. Kamyonun arkasından luk yapan askeri araç görevlileri yangını fark edince hemen kamyonun önünü geçerek kamyondaki görevlileri uyardı.



PATLAYICI YÜKLÜ ARAÇ YERLEŞİM BİRİMİNDEN UZAKLAŞTIRILDI

Adıyaman Gölbaşı Karayolu Güneykaş köyü içerisinden geçerken askerlerin dikkatiyle fark edilen yangının olası patlamaya neden olacağını fark eden askerler, kamyonun yerleşim biriminden çıkmasını sağladı. Adıyaman Gölbaşı Karayolu 26. Kilometresi, Kızılhisar Köyünün üst kısmında bulunan bölgede durdurulan patlayıcı yüklü kamyondaki yangın söndürülmek istendi. Yangının sönmeyeceğini anlayan asker ve görevliler olay yerinden uzaklaşmak istedi. O esnada aynı karayolunda ilerleyen bir otomobil askerler tarafından durduruldu. Askerlerin kamyonu yerleşim biriminden uzaklaştırması ve aynı yolda ilerleyen otomobili durdurması büyük bir facianın önüne geçti. Patlamada bir asker ve bir özel güvenlik görevlisi hafif şekilde yaralandı.



KARAYOLUNDA METEOR DÜŞMÜŞ GİBİ ÇUKUR AÇILDI

Patlamanın şiddeti kilometrelerce ilerideki Besni ilçesi ve köylerinden duyuldu. Patlamanın meydana geldiği yere yakın yerleşim birimlerinde oturan köylüler, patlamayla geceye uyandı. Gece saat 03.00 civarında meydana gelen patlamayı duyan köylüler deprem olduğunu sandı.

Patlamanın şiddeti nedeniyle karayolunda derinliği yaklaşık 7 metre, çapı ise 400 metrekarelik bir alanda çukur oluştu. Karayolunun yanında bulunan iade duvarları yıkılırken, sayısı 30’a yakın ağaç zarar gördü. Patlayan kamyondan eser kalmadı. Kamyonda 16 ton dinamit, 2 ton anfi, 3 ton fünye olduğu öğrenildi.

Kızılhisar Köyü Muhtarı Abdullah Uslu, uçaktan bomba düştüğünü sandıklarını ve patlamayla kapı ve pencerelerin açıldığını söyledi.

Aşağı Çöplü köyü sakinlerinden Cumali Yılmaz ise, patlamanın etkisiyle gece kalktıklarını belirterek, deprem olduğunu sandıklarını aktardı.



YARALILARIN DURUMLARI İYİ

Olay yerine gelerek incelemelerde bulunan Adıyaman Vali Yardımcısı Murat Süzen, “Malatya ilinden Şanlıurfa iline gitmekte olan kamyonda bilinmeyen bir nedenden dolayı patlama meydana geldi. Can kaybı söz konusu değil. Emniyet, jandarma, sağlık ekipleri, diğer ekiplerin hepsi sahadalar. Öncelikli olarak karayolunun trafiğe açılmasını sağlamaya çalışacağız. Şu an karayolunda ciddi bir hasar meydana gelmiş. Askerlerimiz özveri göstermişler. Can kaybının olmaması bizler için çok önemli. Yaralıların birisi asker, diğeri ise firmanın özel güvenlik görevlisidir. İki yaralımızın sağlık durumu iyi olup, ayakta tedavi edilerek taburcu edildiler” dedi.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

(İHA)

banner380

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<