banner359

Atm’ye Kurdukları Düzenekle Kartları Kopyalayıp Vatandaşları Dolandırdılar

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde, bir bankanın ATM’sine düzenek kuran dolandırıcılar, onlarca vatandaşı mağdur etti.Bir bankanın ATM’sine düzenek kuran dolandırıcılar, onlarca insanın kredi kartı ve banka kartlarını kopyalayarak para...

03 Kasım 2015 Salı 13:29
Atm’ye Kurdukları Düzenekle Kartları Kopyalayıp Vatandaşları Dolandırdılar
Bursa’nın Yenişehir ilçesinde, bir bankanın ATM’sine düzenek kuran dolandırıcılar, onlarca vatandaşı mağdur etti.
Bir bankanın ATM’sine düzenek kuran dolandırıcılar, onlarca insanın kredi kartı ve banka kartlarını kopyalayarak para çekti. Hesaplarından para çekildiğini fark eden vatandaşlar soluğu bankada aldı. Şu ana kadar hesaplarından para çekildiğini fark eden 10 vatandaş bankaya dilekçe vererek dolandırıldığını belirtti. Olayın duyulması üzerine bankaya akın eden çok sayıda memur ve emekli kartını iptal ettirdi.
Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşlardan hesap hareketlerini düzenli olarak kontrol etmelerini, ATM’lerde işlem yaparken şifre yazdıkları esnada bir görüntüleme düzeneğine karşı tuş takımını kapatmak üzere perdeleme yapmalarını istedi. Yetkililer, ATM’nin çevresinde gözetleme yapan şüpheli şahıslar ya da kart giriş haznesi, para çıkış haznesi, tuş takımı gibi kısımlarında herhangi bir kabarıklık veya anormal bir durum far edilmesi halinde, cihaza müdahale edilmeden banka ve polisle irtibata geçilmesi gerektiğini söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<