Bakan Pkk’nın Kaçırdığı çocukların Ailelerini Ziyaret Etti

Çocukları PKK tarafından kaçırılan aileleri ziyaret eden, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Türkiye çözüm sürecinde başarıya ulaşması açısından hükümetin elinden gelen bütün gayreti gösterdiğini söyledi. Çeşitli...

28 Temmuz 2014 Pazartesi 14:20
Bakan Pkk’nın Kaçırdığı çocukların Ailelerini Ziyaret Etti
Çocukları PKK tarafından kaçırılan aileleri ziyaret eden, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Türkiye çözüm sürecinde başarıya ulaşması açısından hükümetin elinden gelen bütün gayreti gösterdiğini söyledi.
Çeşitli tarihlerde PKK tarafından kaçırılan çocukların aileleri Dağkapı Meydan’ında eylemlerine devam ediyor. Ramazan Bayramı nedeniyle eylem yapan aileleri ziyaret eden Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, ailelerin taleplerini dinledi. Beraberindeki, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Cuma İçten, Mine Lök Beyaz, Galip Ensarioğlu, Oya Eronat, Süleyman Hamzaoğulları ve AK Parti İl Başkanı Aydın Altaç ile birlikte ziyaret eden Bakan Eker, ziyaret esnasında bir kadının fenalaşması üzerine müdahale etti. Bir süre ailelerle sohbet eden Bakan Eker, ziyaretinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, annelerin çığlıkları yürek dağladığını söyledi. Bakan Eker, “Anneler yürekleri en yanık olanlardır. Babalarda evlatlarını hasretle beklemekte, çocukları dağa götürülmüş, kaçmış veya kaçırılmış bir şekilde bilmeden gitmiştir. Yüreği yanık anne ve babaları ziyaret ettik. Onların çığlıkları feryatları gerçekten yürek dağlıyor. Umarım bu bayram gününde evlat hasretiyle yanıp tutuşan annelerin çığlıkları ilgili yerlere ulaşır. Kim o çocukları orada tutuyorsa bir an önce anne babalarına ve sevdiklerine kavuşmalarına yardımcı ve vesile olurlar. Bizde onu bekliyoruz. Anneler gerçekten yürek parçalayıcı bir şekilde aylardır burada beton üzerinde gece gündüz bekliyorlar. Elbise ve fotoğraflarını sergiliyorlar. Bayram günü onlara teselli vermek istedik. Dağdakilerin aşağı inmesi ve artık bu ailelerin hasretinin bitmesi ve buluşmalarını sağlamasını arzu ediyoruz. Bu bayramda onları hatırlayıp yanlarında olduk hasretleri son bulur umarım” diye konuştu.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<