Bakan Yeni Yıla Madende Girdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 2015 yılana Bartın’da maden ocağında girdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bartın’ın Amasra ilçesinde bulunan TTK’ya ait maden ocağında eksi 250 kodunda işçilerle yemek...

01 Ocak 2015 Perşembe 10:00
Bakan Yeni Yıla Madende Girdi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 2015 yılana Bartın’da maden ocağında girdi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bartın’ın Amasra ilçesinde bulunan TTK’ya ait maden ocağında eksi 250 kodunda işçilerle yemek yedi. Bakan Yıldız, 2015 yılının tüm madenciler için hayırlar getirmesi diledi. Bakan Taner Yıldız kuyu başında maden ocağına girmeden önce gaz maskesi ve diğer ekipmanlarla ilgili yetkililerden bilgi aldı. Bakan Yıldız daha sonra Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, TTK Genel Müdürü Burhan İnan, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Bartın protokolü ve bazı basın mensuplarıyla birlikte işçi asansörüyle eksi 250 koduna indi. Maden ocağına inen Bakan Yıldız ve beraberindekiler fayton vagon sistemiyle yaklaşık 2,5 kilometre yolculuk yaptı. Daha sonra Bakan Yıldız ve beraberindekiler 500 metre yürüyerek mekanize sistemle çalışan kömür damarında inceleme yaptı. Bakan Yıldız ve beraberindekiler yürüyerek başka bir galeriye geçerek, madende hazırlanan sofrada madencilerle yemek yedi. Bakan Yıldız, yemekten sonra maden işçileriyle uzun uzun sohbet etti. Bakan Yıldız maden ocağında sevdiği kızın kendisine verilmediğini öğrendiği Eyüp Doğan adlı maden işçisiyle yakından ilgilendi. Bakan Yıldız, Milletvekili Yılmaz Tunç’a maden işçisine aracı olmasını istedi. Bakan Yıldız, GMİS yönetimi ve madencilerin çalışma saatleri konusundaki taleplerini dinledi. Bakan Yıldız ve beraberindekiler madende 2,5 saatlik ziyaretten sonra yer üstüne çıktı.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<