banner359

Başkent’te "disleksi Şurası"

Disleksi ve Öğrenim Güçlüğü Derneği tarafından sunulan ve Ankara Kalkınma Ajansı’nın 2014 yılı doğrudan faaliyet desteği kapsamında desteklenen ‘Disleksi (Öğrenme Bozukluğu) Şurası’ gerçekleştirildi. Disleksi ve Öğrenim Güçlüğü...

27 Aralık 2014 Cumartesi 18:28
Başkent’te
Disleksi ve Öğrenim Güçlüğü Derneği tarafından sunulan ve Ankara Kalkınma Ajansı’nın 2014 yılı doğrudan faaliyet desteği kapsamında desteklenen ‘Disleksi (Öğrenme Bozukluğu) Şurası’ gerçekleştirildi.
Disleksi ve Öğrenim Güçlüğü Derneği tarafından sunulan ve Ankara Kalkınma Ajansı’nın 2014 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında desteklenen ‘Disleksi Bireylerin Profil Çıkarımı, Eğitim İhtiyaçları ve Bu Bireylere Hizmet Veren Birimlerin Eğitim İhtiyaç Analizi’ projesi yapıldı.
Başkent Öğretmenevinde düzenlenen ‘Dileksi Şurası’nda konuşan, Ankara Kalkınma Ajansı Program Yönetim Birim Başkanı Süleyman İslamoğlu, “Kalkınma Ajansının özel gruplara yönelik yaptığı çalışmalarda, bu tür faaliyetlere gelen insanların yüzünde hep tebessüm olduğu ortaya çıktı. Yapılacak bu tür faaliyetlere de hem yararlanacaklar olarak hem bu tür bireylerin ebeveynleri olarak Allah yüzümüzden gülümsemeyi eksik etmesin. Bu faaliyetlerin sonucunda hepimizin daha samimi gülmemize imkan verecek sonuçlar doğurmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
Söz konusu projede, dislektik bireylerin profillerinin ortaya çıkarılması amacı ile bireylere hizmet veren birimlerde çalışan uzmanlar ve ailelerinden 150’şer kişi ile yüz yüze anket çalışması yapıldı. Anket çalışmasının yanı sıra, ilgili alanda deneyimli kişilerin katılımı ile Türkiye’de ilk defa Disleksi Şurası düzenlendi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<