banner359

Beşiktaş’ta Özgecan eylemi

Mersin’de öldürülen Özgecan Aslan için Beşiktaş’ta düzenlenen yürüyüşe çok sayıda kişi katıldı. Kadın cinayetlerinin protesto edildiği yürüyüşe katılan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, kadın cinayetleriyle ilgili,...

21 Şubat 2015 Cumartesi 16:56
Beşiktaş’ta Özgecan eylemi
Mersin’de öldürülen Özgecan Aslan için Beşiktaş’ta düzenlenen yürüyüşe çok sayıda kişi katıldı.
Kadın cinayetlerinin protesto edildiği yürüyüşe katılan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, kadın cinayetleriyle ilgili, temelde bir zihniyet değişimine ihtiyaç olduğunu belirtirken, İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, “Bu ülkede bir kadın sorunu yoktur, erkek sorunu vardır. Benim canım yanıyor” dedi.
Mersin’in Tarsus ilçesinde vahşice katledilen 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için Beşiktaş’ta dev bir yürüyüş gerçekleştirildi. Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüş Dolmabahçe Sarayı önünden başlayarak, Barbaros Meydanı’na kadar devam etti. Yürüyüşe; Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, oyuncu Nilgün Belgün, sanatçı Feridun Düzağaç, spor yorumcusu Sinan Engin, Çarşı grubu taraftarları, LGBT bireyler ve çok sayıda kişi katıldı.
Ellerinde Özgecan Aslan’ın fotoğrafları ve “Hür doğdum, hür yaşarım”, “Çek elini bedenimden”, “Kadın cinayetlerine dur de” yazılı pankart ve dövizlerle yürüyen vatandaşların yakalarına mor kurdele taktıkları görüldü. Özgecan Aslan cinayeti ve kadınlara yönelik şiddeti protesto eden vatandaşlar ıslıklar ve sloganlar eşliğinde Barbaros Meydanı’na yürüdü.

“ZİHNİYET DEĞİŞİMİNE İHTİYAÇ VAR”
Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, kadın cinayetlerine dur denilmesi gerektiğini belirterek, Bu topraklarda yaşayan insanların geleceği için yürüyoruz. İnancımızda, kültürümüzde kadına şiddet yok. Töre diye bir şey çıkardılar. Ne töre tanıyoruz, ne de kadına yönelik şiddeti kabul ediyoruz. Buna dair isyanımızı toplumun bütün değerleriyle, toplumun tamamını kucaklayarak gösteriyoruz” şeklinde konuştu.
Hazinedar, idam tartışmalarıyla ilgili de, “Temelde bir zihniyet değişimine ihtiyaç var” dedi.

“BU ÜLKEDE KADIN DEĞİL, ERKEK SORUNU VARDIR”
Yürüyüşe destek veren İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, yaşanan kadın cinayetlerine tepki göstererek, şunları söyledi; “Bu ülkede bir kadın sorunu yoktur. Bu ülkede bir erkek sorunu vardır, bir zihniyet sorunu vardı. Dolayısıyla kadınlar benim baş tacımdır. Başta bir tanem karım olmak üzere. Elbette kadına yönelik bu şiddete hayır diyeceğim. Ayrıca bir kızım var. Şiddete uğrayan o kadınların hepsi benim insanlarım. Benim canım yanıyor. Ama bu tartışmalar üzerinden kadını daha da güç duruma düşürecek, çağ dışı bir takım şeylerin tartışılmasına, ya da hukukun ortadan kaldırılmasına da bir hukukçu olarak izin veremem.”

ÜNLÜLER, KADIN CİNAYETLERİNİ PROTESTO ETTİ
Ünlü oyuncu Nilgün Belgün, kadına yönelik şiddeti kınayarak, “Kadına şiddete karşı her yerdeyim. Özellikle kadına negatif düşünceleri asla kabul etmiyorum. Cinsel sapkınlık içeren şeyleri asla duymak istemiyorum. Bir kadınım, bir anneyim, bir sanatçıyım. Görevimi yerine getirmek üzere artık her yerde olacağım” dedi.
Sanatçı Feridun Düzağaç, “Bir erkek olarak utancımı da paylaşmak adına buradayım” şeklinde konuştu.

ERKEKLER, KADINLAR İÇİN YÜRÜDÜ
Yürüyşe destek veren çok sayıda erkek ise, “Kadına yönelik şiddeti Ortaçağ skolastilk düşüncesine bağlıyorum. Bu skolastiği yıkacağız. Kadına insan olduğu için saygı gösteriyoruz. Özgecan’dan sonra 3 insan daha katledildi. Bu ailede başlar. Erkek egemenliği yetiştirmemek lazım” dedi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<