banner359

Boşanmak İsteyen Kadın Kocasına 10 Bin Lira Tazminat Ödeyecek

Bursa’da, boşanma davası açan bir kadın, 16 yıllık kocasına 6 bini maddi, 4 bini de manevi olmak üzere toplam 10 bin lira tazminat ödeyecek.Bir nakliyat şirketinde şoförlük yapan N.K. (39), 16 yıl önce A.K. (35) ile evlendi. İki çocukları...

19 Ekim 2015 Pazartesi 12:57
Boşanmak İsteyen Kadın Kocasına 10 Bin Lira Tazminat Ödeyecek
Bursa’da, boşanma davası açan bir kadın, 16 yıllık kocasına 6 bini maddi, 4 bini de manevi olmak üzere toplam 10 bin lira tazminat ödeyecek.
Bir nakliyat şirketinde şoförlük yapan N.K. (39), 16 yıl önce A.K. (35) ile evlendi. İki çocukları olan çift arasında geçimsizlik başladı. Evvela A.K. boşanmak için mahkemeye başvurdu. Ancak, hakim, kadının boşanma talebini geri çevirdi. İddiaya göre, A.K. iki çocuğu ile beraber evi terk etti. Yaşanan bu olay sonrasında bu sefer de N.K. boşanmak için mahkemenin kapısını çaldı. Davaya bakan Bursa 3. Aile Mahkemesi, aile birliğinin zedelendiğine, yeniden tesisinin güç olduğuna kanaat getirerek çifti boşadı.
Kadını ağır kusurlu bulan hakim 6 bini maddi, 4 bini de manevi olmak üzere toplam 10 bin liranın davacı kocaya tazminat olarak ödenmesine karar verdi. Çiftin çocuklarından birinin velayeti de babaya verildi.
Evliliğinin ilk yıllarında mutlu bir hayat sürdüklerini, daha sonraki yıllarda beraberliğin çekilmez hal aldığını söyleyen N.K., "Psikolojim bozuldu. Hakim de beni haklı görüp evliliğimizi sonlandırdı. Genelde boşanmalarda kocaların kadına tazminat ödediğini duyuyordum. Ama bu kez tam tersi oldu. Hakim çocuklarımın annesini bana tazminat ödemeye hükmetti. Bu kararla her halde Türkiye’de kadından tazminat alan ender kocalardan biri oldum’ dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<