banner359

"bugün Karar Bekliyorduk Ama Olmadı"

21 Ocak’a ertelenen Ali İsmail Korkmaz davasının ardından konuşan anne Emel Korkmaz, "Bugün karar bekliyorduk ama olmadı" dedi. Eskişehir’deki Gezi eylemlerinde yaralandıktan sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Ali İsmail...

26 Aralık 2014 Cuma 13:56
21 Ocak’a ertelenen Ali İsmail Korkmaz davasının ardından konuşan anne Emel Korkmaz, "Bugün karar bekliyorduk ama olmadı" dedi.
Eskişehir’deki Gezi eylemlerinde yaralandıktan sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın Kayseri’de görülen duruşması, 21 Ocak’a ertelendi. Davanın ardından adliye önünde bir açıklama yapan Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz, "Bugün karar bekliyorduk ama olmadı. Bugün katillerden birinin hastalanması tutmuş. Tabi ki o da korktuğundan. Bir karar çıkacak diye korkusundan hastalandı. 21 Ocak’ı bekleyeceğiz. Er ya da geç Alişimin ve çocuklarımızın hesabını soracağız ve onları en ağır şekilde yargılatacağız" dedi.
Ali İsmail Korkmaz’ın ağabeyi Gürkan Korkmaz ise "Bugün karar bekliyorduk ama ne hikmetse böbrek taşı sebebiyle duruşma günü, son tekmeyi atan polis ameliyata alındı. Avukatı da hemen yanı başımızdaki mahkemede duruşması olduğu gerekçesi ile duruşmaya gelmedi. Onlar gelseydi belki bugün karar çıkacaktı. Bizim kaygımız bu yargılamayı maniple edip burada yargılamaya müdahale edilmesidir. Biz kavgamıza devam edeceğiz. Umarım 21 Ocak’ta adil bir ceza ile gerek bizim ailemizin gerek toplumun vicdanı ve adalet duygusu tatmin olacaktır" ifadelerini kullandı.
Korkmaz ailesinin avukatı Ayhan Erdoğan ise 21 Ocak’ta karar çıkacağını söyleyerek, "Bugün aslında karar çıkacak bir duruşmaydı ancak bir sanık ve vekilinin mazeretleri sebebiyle 21 Ocak’a kaldı. 21 Ocak’tan sonra ötelenme gibi bir ihtimal yok. 21 Ocak’ta karar çıkacaktır. Öncelikle kamuoyunun onu bilmesi gerekir. Bunların davayı uzatma istemleri genel olarak mahkeme üzerinde baskı kurma telaşından kaynaklanıyor. Savunma sırasında iktidara sesleniyorlar" diye konuştu.
Duruşmayı takip eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey ise görülen duruşmada kararın çıkması gerektiğini söyledi. Pavey, "21 Ocak’a ertelendi. Umuyorum ki bu bir zaman aşımına doğru gidiş ve yolculuğun ibaresi değildir ve insan hakları ihlallerinin tekrar edip etmeyeceğini bu davada göreceğiz. 21 Ocak’ta tekrar hep beraber burada olacağız. Ailenin ve bu davanın yanında olacağız" şeklinde konuştu.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<