banner359

Bursa’da çekici zulmü

Bursa’da, Emniyet Müdürlüğü ile işbirliği halinde çalışan Trafik Vakfı’na ait çekiciler hakkındaki şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor.Park yasağı bulunmayan alanlara bırakılan araçları bile çeken trafik çekicilerindeki görevlilerle...

21 Eylül 2016 Çarşamba 12:53
Bursa’da çekici zulmü
Bursa’da, Emniyet Müdürlüğü ile işbirliği halinde çalışan Trafik Vakfı’na ait çekiciler hakkındaki şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor.
Park yasağı bulunmayan alanlara bırakılan araçları bile çeken trafik çekicilerindeki görevlilerle sürücüler arasında sık sık tartışmalar yaşanıyor. Çekiciler, trafiği kilitleyen noktalar yerine otoparkın 50 ila 100 metre civarındaki araçları ikaz olmadan çekiyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, mobese cezalarıyla ilgili vatandaşların mağduriyetlerini gidereceklerini açıklamasına rağmen, Bursa’da trafik çekicilerinin mağdur ettiği vatandaşlar nereye müracaat edeceklerini bilemiyor.
Haşimişcan Caddesi üzerinde açılan ve il genelinde trafik sıkışıklığının yaşandığı bölgelerde trafik kurallarına uymayan araçları çekmesi için faaliyete başlayan çekiciler, bu vazifenin tam tersini yapıyor. Çekiciler zaman zaman park yasağı olmayan bölgelerdeki araçları ya da trafiği etkilemeyen yerlerdeki araçları çektikleri gibi, iddiaya göre bu esnada araçlara da zarar veriyor. Kendilerini trafik polisi yerine koyan sivil trafik çekicileri, fotoğraflama işlemini kendileri yapıyor, zaman zaman megafonu eline alıp anonsu da bizzat yapıyor.
Aracını sağlam park etti, hasarlı aldı
Trafik otoparkında son şoku yaşayanlardan biri de Emrah Dolgundağ oldu. Fomara’da aracını park ettiği yerde bulamayınca trafik otoparkına gelen Emrah Dolgundağ, lüks aracının dikiz aynasının kırıldığını görünce yetkililerden yardım istedi. Görevliler ise, güvenlik kamerası incelendikten sonra bilgi verileceğini söylediler.
Trafik kurallarını hiçe sayıyorlar
Trafik vakfının çekicileri ile ilgili trafiği tehlikeye düşürme ihbarlarının da ardı arkası kesilmiyor. Otoparka araç yetiştirmek için ara sokaklarda ralli yapan çekiciler, Haşimişcan Caddesi üzerinde dönüş yapılmaz levhası bulunan kavşaktan dönüş yaparak trafiği tehlikeye atıyorlar. Trafik çekicileri, Haşimişcan, Doğanbey, Fomara gibi noktalarda park yasağı bulunmayan ya da trafiği engellemeyen yerlerdeki araçları otoparka çekip, polislere ceza yazdırıyor.
Park yasağı olmayan noktadan aracı çekilen bir vatandaş, 90 lira otopark ve çekici, 92 lira da trafik cezası ödediğini söyledi. Park yasağı bulunmayan, yaya geçişlerini de engellemeyen Haşimişcan Caddesi Yentürk Çıkmazı’na otomobilini park eden sürücü, aracının yerinde olmadığını fark edince soluğu emniyette aldı, ancak bir süre sonra otomobilinin işyerine sadece 30 metre mesafedeki Trafik Vakfı Otoparkı’ndaki çekiciler tarafından kaldırıldığını görünce şaşırdı.
90 lira otopark ve çekici ücretinin yanısıra 92 lira da ceza ödemek durumunda kalan sürücü, "Aracımın kaldırımda olduğu söylendi. Ancak kaldırımla alakası yok. Yaya ya da araç geçişlerini de engellemiyor. Park yasağı da bulunmayan bir nokta. 8 yıldır aracı aynı sokağa park ediyorum. Trafik Vakfı çekicileri sürekli otoparka yakın bölgelerden araç çekiyorlar. Bana kesilen trafik cezasında 61/1n maddesinde kaldırıma park etme yazıyor. Burası bir kaldırım değil. Yaya geçici ya da yaya yolu da değil. İtirazlarım da kabul görmedi" dedi.
Bursalılar, Emniyet Müdürü Selami Yıldız ve Trafik Vakfı Başkanı Galip Sakder’in bu kanun tanımazlığa çözüm bulmasını istediklerine sözlerine ekledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<