banner359

Bursa’daki tekne faciasında ölen üçüncü kişinin kimliği belli oldu

Bursa’nın Gemlik ilçesinde teknenin batması sonucu ölen üçüncü kişinin 35 yaşındaki Üzeyir Elik olduğu tespit edildi. Aileler cenazeleri almak için Adli Tıp Kurumu’na gelirken, kayıp Abdullah Cenkci’yi arama çalışmaları sürüyor.İddiaya...

14 Kasım 2016 Pazartesi 13:07
Bursa’daki tekne faciasında ölen üçüncü kişinin kimliği belli oldu
Bursa’nın Gemlik ilçesinde teknenin batması sonucu ölen üçüncü kişinin 35 yaşındaki Üzeyir Elik olduğu tespit edildi. Aileler cenazeleri almak için Adli Tıp Kurumu’na gelirken, kayıp Abdullah Cenkci’yi arama çalışmaları sürüyor.
İddiaya göre, geçtiğimiz Cumartesi sabahı 05.00’te Gemport Limanı’ndan balık avı için 4 metrelik fiber tekne ile denize açılan 4 arkadaş havanın lodoslu olmasına aldırış etmeden bir hayli açıldı. Bir süre sonra kabaran denizde dalgalar 4 kişinin ağırlığıyla çöken teknenin üzerinden aşmaya başladı. İçerisi bir anda su dolan teknenin alabora olmasıyla denize düşen 4 kişi dalgaların arasında kayboldu. Cesedi bulunan Yaşar Başkal (23) ve Süleyman Demir’in (46) ardından denize düşerek can veren üçüncü kişinin 35 yaşındaki Üzeyir Elik olduğu tespit edildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı, deniz polisi ve Gemlik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından cesetleri bulunan üç arkadaşın yakınları Bursa’daki Adli Tıp Kurumu’ndan cenazeleri aldı.
Tekne sahibi Yaşar Başkal’ın Gemlik’te, 2 çocuk babası Üzeyir Elik ve 3 çocuk babası Süleyman Demir’in Kemerçeşme’de, Abdullah Cenkci’nin ise Küçükbalıklı’da oturduğu öğrenildi. Aranan Abdullah Cenkci’nin ise yüzme bilmediği halde denize açıldığı ortaya çıktı.
Adli Tıp Kurumu’nda İHA’ya konuşan Süleyman Demir’in Merzifon’dan gelen yakını Bahadır Taş, tekstil işçisi olan eniştesinin 3 gün önce de aynı arkadaş grubuyla balığa gittiğini söyledi. Taş, "Kiraladıkları sandal lodostan alabora olmuş. Takdiri ilahi" dedi.
Öte yandan, Üzeyir Elik’in cenazesini almaya gelen yakınlarından Kemal Özyurt ise Elik’in aşık şair ozan olduğunu söyledi. Özyurt, "Üzeyir kimseye zararı olmayan kendisiyle barışık dünyadaki ender insanlardan biriydi. Balık sevdası arkadaşları dolayısıyla onda da vardı. En son 3 gün önce balığa gittiler yanlarında ben de vardım. Kendisine bu soğukta bunlarla uğraşılır mı, ben size alayım 2 kilo balık uğraşmayın dedim. Bunun bir sevda olduğunu söyledi. O yolda da hayatını kaybetti" diye konuştu.
Hayatını kaybeden Yaşar Başkal’ın Gemlik’te, Süleyman Demir’in Kemerçeşme’de bugün öğle namazını müteakip toprağa verileceği, Üzeyir Elik’in ise yarın Kemerçeşme’de defnedileceği öğrenildi.
Olayla ilgili tahkikat devam ederken, kayıp Abdullah Cenkçi’yi arama çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<