banner359

Chp’den Rtük Protestosu

İstanbul’da CHP İstanbul Gençlik Kolları üyesi grup, bir televizyon kanalında Atatürk’e hakaret edildiği ve kanala ceza kesilmediği gerekçesiyle RTÜK binası önünde protesto gerçekleştirdi. CHP İstanbul Gençlik Kolları üyesi yaklaşık...

01 Kasım 2014 Cumartesi 20:07
Chp’den Rtük Protestosu
İstanbul’da CHP İstanbul Gençlik Kolları üyesi grup, bir televizyon kanalında Atatürk’e hakaret edildiği ve kanala ceza kesilmediği gerekçesiyle RTÜK binası önünde protesto gerçekleştirdi.
CHP İstanbul Gençlik Kolları üyesi yaklaşık 100 kişilik bir grup, akşam saatlerinde Şişli’deki Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) binası önünde toplandı. Özel bir televizyon kanalında Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret edildiğini ve yayına rağmen ceza kesilmediğini ileri süren grup, sloganlarla RTÜK’ü protesto etti.
Binanın önünde toplanan grup adına açıklama yapan CHP Gençlik Örgütü Başkanı İrfan İnanç Yıldız, bir televizyon kanalında Atatürk’e hakaret edildiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, RTÜK tarafından da bu konuya ceza verilmediğini söyledi. Yıldız, ’’Siz eğer devletin bir birimiyseniz, devletin bütçesiyle burada adaletli yayını sağlama görevini üstleniyorsanız, derhal bu kararınızdan vazgeçin. Bu konuyu masaya yatırın. Eğer karar alınmaması takdirinde, uyarılarımıza cevap gelmemesi takdirinde Ankara’da Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun Genel Merkezi’nde de eylemlerimiz devam edecektir” dedi.
Grup, yapılan basın açıklamasının ardından bina önünden ayrıldı.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<