banner359

Ciğerlerimiz Yine Yandı

Elazığ’ın Maden ilçesi Tekevler mevkisinde çıkan orman yangınında 4 hektar ormanlık alan zarar gördü. Elazığ-Diyarbakır karayolunun 35. kilometresinde akşam saatlerinde meydana gelen orman yangınında 4 hektar alan zarar gördü. Elazığ...

27 Temmuz 2014 Pazar 21:21
Ciğerlerimiz Yine Yandı
Elazığ’ın Maden ilçesi Tekevler mevkisinde çıkan orman yangınında 4 hektar ormanlık alan zarar gördü.
Elazığ-Diyarbakır karayolunun 35. kilometresinde akşam saatlerinde meydana gelen orman yangınında 4 hektar alan zarar gördü. Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü ve çevre ilçe belediyelerine bağlı ekipler tarafından yapılan müdahaleyle kontrol altına alınan yangında 2 hektar çam ormanı, 2 hektar da örtülü alan zarar gördü.
Alevlerin yerleşim alanlarına yaklaşmasıyla çalışmalara hız veren ekipler, alevleri evlere yaklaşmadan söndürmeyi başardı. Tren yolunun bitişiğindeki ormanlık alanda meydana gelen yangın sebebiyle bu güzergahı kullanan trenlerin seferleri de bir süre iptal edildi.

“SICAK HAVALAR YÜKSEK GERİLİM HATLARINI ETKİLİYOR”
2 saatlik çalışmanın ardından yangını kontrol altına alarak soğutma işlemlerine başladıklarını belirten Elazığ Orman İşletme Müdürü Enver Yıldırım, “Ramazan’ın son günü arife günü bu bizim ikinci yangınımız. Havaların sıcak gitmesinden dolayı özellikle yüksek enerji hatlarının alt kısmında yangın patlaması olmuştur. Orman işletme müdürlüğümüzün bütün ekiplerince yangına müdahale ettik. Yangını şu anda kontrol altına aldık. Tehlikeli bir durum yok. Soğutma işlemlerimiz devam ediyor. Yaklaşık olarak 2 hektar bir tepe yangını, 2 hektar da ot yangını dediğimiz örtü yangını şeklinde yer yanmıştır. Bütün ekip arkadaşlarımızla birlikte gerekli çalışmaları ve müdahalemizi yaptık. Şu anda sıkıntılı bir durum yok. Yangın kontrol altına alındı. Soğutma işlemleri devam edecek. İşletme müdürümüzün 3 aracıyla ekibimiz var. Su ikmal aracımız da yangına müdahale etti. Bir de ilk müdahale aracımız var. Ayrıca Elazığ Belediyesi’nden, Maden ve Sivrice belediyelerinden ekip takviyesi aldık. Sağ olsunlar başkanlarımız da bize yardımcı oldular. Gerekli desteği verdiler. Su takviyesi yaparak ekiplerle yangını kontrol altına aldık” şeklinde konuştu.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<