“Cinayeti işlediğim gün beynimi kontrol edemiyordum”

Bursa’da 1 kişiyi öldüren, 2 kişiyi de yaralayan sanık olay günü beynini kontrol edemediğini, cinayeti nasıl işlediğini hatırlamadığını söyledi.Olay, 1 Ağustos Pazartesi günü merkez Osmangazi ilçesi Gülbahçe Mahallesi Demiryolu Caddesi’nde...

12 Ekim 2016 Çarşamba 10:04
“Cinayeti işlediğim gün beynimi kontrol edemiyordum”
Bursa’da 1 kişiyi öldüren, 2 kişiyi de yaralayan sanık olay günü beynini kontrol edemediğini, cinayeti nasıl işlediğini hatırlamadığını söyledi.
Olay, 1 Ağustos Pazartesi günü merkez Osmangazi ilçesi Gülbahçe Mahallesi Demiryolu Caddesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Bilal O. (17), Murat Acar’ın (45) iş yerine geldi. Madde bağımlısı olduğu iddia edilen Bilal O. elindeki bıçağı Acar’a saplayıp ağır yaraladı. Bu sırada dükkanın hemen karşısındaki çay ocağında oturan ve kavgayı ayırmak isteyen Yunus Batuhan Kul (18) ile Ahmet Işık da (18) genç tarafından bıçaklandı. 112 ekipleri tarafından çeşitli hastanelere sevk edilen yaralılardan Murat Acar, kurtarılamadı. Şüpheli ise işlemlerinin ardından sevk edildiği adli mercilerce tutuklandı.
"3-4 kere vurduğumu hatırlıyorum"
Bilal O. hakkında ‘kasten öldürmek’ ve ‘iki kişiyi kasten yaralamak’ suçundan Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Davaya sanık ve müşteki avukatları ile yakınları katıldı. Duruşmada konuşan Bilal O., “Bende şizofren hastalığı vardır. Bu sebeple yüksek miktarda ilaç kullanıyorum. Olay günü kendimde değildim. Beynimi kontrol edemiyordum. Bu olayı nasıl yaptığımı hatırlamıyorum. Cezaevindeyken bile gözüm kaymaktaydı. Kafamı duvarlara vuruyordum. Ölen Mustafa Acar’ı gittiğim mescidin karşısında iş yeri olduğu için tanıyorum. Ben sadece Mustafa Acar’ın ‘selamünaleyküm’ dediğini hatırlıyorum. Elimde bıçak vardı. 3-4 kere vurduğumu hatırlıyorum. Neden ve neresine vurduğumu hatırlamıyorum. Diğer çocukları da birer kere bıçaklamışım. Sonra koşmuştum, kendimi kontrol edemiyordum. Psikolojik hasta olduğumu ailem biliyor. Ancak doktora hiç gitmedim. Elim ayağım titriyordu, uyuşturucu kullanıyordum. Atılı suçlamayı kabul ediyorum. Bu olayları ben yaptım” dedi.
Olayda yaralanan Yunus Batuhan Kul ise “Ben şahsın Murat ağabeyi bıçakladığını görmedim. Ben kumaş kaplama işi yaparken bir kişi arkamdan bıçakla sırtıma vurdu. Geri döndüğümde bana vuranın Bilal O. olduğunu söyleyebilirim. Elimdeki boya tabancası ile ona vurdum. Bilal, Ahmet Işık’a da bir kere bıçakla vurdu. Ben tutmaya çalışırken elimden, Ahmet de kolundan yaralandı” diye konuştu.
Olayda yaralanan Ahmet Işık ise “Bilal, Batuhan’ı bıçakladıktan sonra bana yöneldi. Önce koluma bıçakla, ardından da kalp bölgeme vurdu. Bu sırada Batuhan ona müdahale etti, ben kaçtım. Ben fırına girdim. Fırının önünde beni bekledi. Fırıncılar çıkınca kaçtı” şeklinde konuştu.
Mahkeme heyeti sanık ve şahitlerin ifadelerinin ardından otopsi raporunun ve biyolojik inceleme sonucunun beklenmesine, Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Maltepe Çocuk Cezaevinde bulunan ek binada tedavi görüldüğü anlaşılan Bilal O.’nun tıbbi evraklarının bir suretinin mahkemeye gönderilmesine, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<