Çocukları Dağa Kaçırılan Annelerin Buruk Bayramı

Çeşitli tarihlerde çocukları PKK tarafından kaçırılan ailelerin 19 Mayıs günü Diyarbakır’da başlattıkları oturma eylemi bayram gününde de devam etti. Aileler çocukları için aldıkları bayramlıkları çadırın önüne serdi. Çocukları...

28 Temmuz 2014 Pazartesi 15:11
Çocukları Dağa Kaçırılan Annelerin Buruk Bayramı
Çeşitli tarihlerde çocukları PKK tarafından kaçırılan ailelerin 19 Mayıs günü Diyarbakır’da başlattıkları oturma eylemi bayram gününde de devam etti. Aileler çocukları için aldıkları bayramlıkları çadırın önüne serdi.
Çocukları PKK tarafından kaçırılan ailelerin eylemi devam ediyor. Aileler Dağkapı Meydanı’nda kurdukları çadırın önüne çocuklarına aldıkların bayramlıkları serdi. Gözyaşı döken aileler buruk bir bayram yaşadıklarını anlattı. Aileler adına açıklama yapan dağa kaçırılan Efecan Toklar’ın annesi Süreyye Toklar, oğlunun 14 yaşında sara hastası olduğunu söyledi. Anne Toklar, “Evlatlarımızı artık bize versinler. Benim oğlum dağa giderken ayakkabısı yırtıktı. Yeni ayakkabı aldım. Bu zulmü bize reva görmesinler çocuklarımızı istiyoruz. Hakkımız olanı talep ediyoruz. Bayram hediyesi diye bekledik çocuklarımızı bayramlıklarını aldık ama yine göndermediler evlatlarımızı. Sesimizi duysunlar artık bize bir ses versinler. Çocuktan savaşçı olmaz. Anneye ve babaya ihtiyacı var” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZI ALANA KADAR DİRENECEĞİZ”
Baba Emin Toklar ise, dağda çok sayıda çocuğun olduğunu dile getirerek, şunları söyledi: "Dağa giden çocukları varsa bizimle beraber olsunlar. Eğer çocuk sevgisi varsa onlarda. Çocuğu dağa giden ailelere çağrımız var, gelsinler bize destek olsunlar, kendi çocukları için gelsinler bizim için gelmesinler. Biz 50 aile varız burada. Açık açık gelip bizimle burada mertçe dursunlar. Çocuklarımızı dağda istemiyoruz. Çocuklarımızı bir şekilde alacağız. Burada olan anneler çocuklarını almadan buradan gitmeyecek. Yıllar da sürse kitlemiz büyüyecektir. Bayram dolayısıyla hastası olan vardı. Çocuğunu bekleyen aileden annesi vefat eden vardı ama buradan ayrılmadı. Bu işin peşini bırakmayacağız. Çocuklarımızı alana kadar direneceğiz."
Çocuklarının bırakılmasını isteyen acılı aileler, kendilerine bayramda çocuklarının gönderileceği yönünde söz verildiğini ancak yerine getirilmediğini iddia etti.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<