’’değerli Hakim Ifademi Aldı’’

Gazeteci Sedef Kabaş, serbest bırakılmasının ardından yaptığı açıklamada, ’’Değerli hakim ifademi aldı ve tweetimi ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirdi’’ dedi.17 Aralık soruşturmasına ilişkin attığı bir tweet iddiasıyla...

30 Aralık 2014 Salı 19:41
’’değerli Hakim Ifademi Aldı’’
Gazeteci Sedef Kabaş, serbest bırakılmasının ardından yaptığı açıklamada, ’’Değerli hakim ifademi aldı ve tweetimi ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirdi’’ dedi.
17 Aralık soruşturmasına ilişkin attığı bir tweet iddiasıyla gözaltına alınan gazeteci Sedef Kabaş serbest bırakıldı. Kabaş, adliye çıkışında yaptığı açıklamalarda bulundu.
Gazeteci Sedef Kabaş Yirmibeşoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaklaşık bir ay önce, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu’nun fotoğrafıyla birlikte "Bu adamı asla unutmayın 17 Aralık soruşturmasına takipsizlik kararı veren savcı Hadi Salihoğlu" yazdı. Bu tweet nedeniyle Kabaş hakkında, ‘terörle mücadelede görev almış şahısları hedef göstermek’ ve ‘hakaret’ suçlarından soruşturma başlatıldı.

SAVCILIĞIN ADLİ KONTROL TALEBİ REDDEDİLDİ
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Kabaş’ın evinde aramalar yapıldı. Tablet bilgisayarına, cep telefonuna ve bilgisayarına el konulan Kabaş, Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne getirildi. Kabaş, Basın Savcısı Vedat Yiğit tarafından ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılarak, adli tedbir uygulanması talebiyle mahkemeye sevk edildi. İstanbul Nöbetçi 2’nci Sulh Ceza Hakimliği’nde sorgulanan Kabaş, adli kontrol talebi reddedilerek serbest bırakıldı.

“OĞLUMUN ÇİZGİ FİLM İZLEMEK İÇİN KULLANDIĞI TABLETİME EL KONULDU”
Adliye çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kabaş, “Sabah 3’te polis evime gelerek arama yapacaklarını söylediler. İçeri girdiler ve genel bir arama yaptılar. Tümüyle savcılığın bir emri üzerine arama kararı verilmiş. Ardından cep telefonum, bütün işimi yaptığım bir anlamda bürom olan bilgisayarıma ve oğlumun daha çok çizgi film seyretmek için kullandığı Ipad’ime el koydular. Tutanak tuttular ifademi aldılar. Ardından savcılığa sevk edildim” dedi.

“TWEETİM İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLDİ”
Hakkındaki suçlamanın, ’terörle mücadele yapan kişileri hedef göstermek’ olduğunu belirten Kabaş, “Halbuki tam tersi. Her zaman terörle mücadele edenleri alkışladım. Benim eleştirim 17 Aralık soruşturması kapsamında ciddi şüphesi olan kişilerle ilgili gerekli soruşturma ve takip yapılmadan dosyanın kapatılmasına yönelik bir eleştiriden ibarettir. Tweetimde zaten vardır. Herkese açık. Savcıya verdiğim ifade sonrasında tehdit adıyla sevk yapıldı. Değerli hakim ifademi aldı ve tweetimi ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirdi” ifadelerini kullandı.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<