banner359

Diyarbakır’daki silahlı saldırılarda tutuklama

Diyarbakır’da, 9 Haziran’da uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran ve farklı yerlerde 3 kişinin öldürüldüğü olayla ilgili gözaltına alınan şahıs tutuklandı.Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan...

25 Haziran 2015 Perşembe 18:08
Diyarbakır’daki silahlı saldırılarda tutuklama
Diyarbakır’da, 9 Haziran’da uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran ve farklı yerlerde 3 kişinin öldürüldüğü olayla ilgili gözaltına alınan şahıs tutuklandı.
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, 9 Haziran 2015 tarihinde saat 15:00 sularında Yenişehir ilçesi Şehitlik semti 190. sokakta bulunan Yeni İhya-Der önünde gerçekleşen silahlı saldırı sonucu Dernek Başkanı Aytaç Baran ile farklı yerlerde 3 kişi olmak üzere toplam 4 kişinin hayatını kaybettiği, 11 kişinin de yaralandığı olay ile ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturmanın devam ettiği bildirildi. Açıklamada, “Olay ile ilgisi olduğu değerlendirilen M.D. İsimli şüpheli şahıs 24 Haziran 2015 tarihinde gözaltına alınmış olup Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından 25 Haziran 2015 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığı’mızca ifadesi alındıktan ‘Silahlı terör örgütüne üye olmak’ eylemi iddiasından tutuklanması talebi ile Nöbetçi Diyarbakır Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilmiştir. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce sorgusu tamamlanan şüpheli M.D. İsimli şahıs ‘Silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan tutuklanarak konumuna uygun Ceza İnfaz Kurumu’na gönderilmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen 2015/20879 numaralı soruşturma tüm ayrıntılarıyla çok yönlü olarak devam etmekte olup, soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir” denildi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<