banner359

Dumlusu köyünde KBRN izine rastlanmadı

Muş'ta 30 Ağustos Günü Zehirlenme Şüphesiyle 1 Çocuk Ölümü Anne Ve 3 Çocuğun Zehirlenmesinin Sebebi, Bahçelerinde Tarım İlaci Kullandığı Ve Bahçedeki Sebzeleri Yıkamadan Tüketilmesi İle Birlikte Gıda Zehirlenmesi Meydana Geldiği Tespit Edildi.

06 Eylül 2019 Cuma 11:04
Dumlusu köyünde KBRN izine rastlanmadı

Muş’un Dumlusu köyünde 1 çocuğun öldüğü, anne ve 3 çocuğun hastaneye kaldırıldığı zehirlenme olayının, tarım ilacı kullanılan sebzelerin yıkanmadan tüketilmesinden kaynaklandığı belirlendi. Köyde Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) madde izine rastlanmadı.

Muş merkeze bağlı Dumlusu köyünde 30 Ağustos günü zehirlenme olayı ihbarını alan AFAD ekipleri, Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) uzman ekibi ile KBRN şüphesi üzerine olay mahalline gitti. Yapılan ölçümlerde herhangi bir KBRN bulgusuna rastlanmadı. İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin incelemesinde ise hane halkının bahçelerinde tarım ilacı kullandığı ve bahçelerinde bulunan sebzelerin yıkanmadan tüketilmesi sonucu gıda zehirlenmesi meydana geldiği tespit edildi.

Söz konusu zehirlenme olayında 1 çocuk hayatını kaybetmiş, anne ile 3 çocuğu ise Elazığ ve Erzurum’daki hastanelere sevk edilmişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<