Duraktaki Baba Kızın ölümüne 8 Yıl Hapis

Bursa’da, takla atarak girdiği otobüs durağındaki baba kızın ölümüne sebep olmakla suçlanan alkollü sürücü 8 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanık son sözünde, kazanın alkol yüzünden değil, başka bir otomobilin kendisini...

24 Kasım 2014 Pazartesi 11:17
Duraktaki Baba Kızın ölümüne 8 Yıl Hapis
Bursa’da, takla atarak girdiği otobüs durağındaki baba kızın ölümüne sebep olmakla suçlanan alkollü sürücü 8 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanık son sözünde, kazanın alkol yüzünden değil, başka bir otomobilin kendisini sıkıştırması üzerine yaşandığını söyledi.
Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, “bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermek” suçundan 22,5 yıla kadar hapsi istenen çiftçi R.A. son kez hakim karşısına çıktı. Geçen Ağustos ayında Yalova yolu üzerindeki durakta otobüs bekleyen 5 çocuk babası Rasim Güngör (54) ile Manisa Celal Bayar Üniversitesi sınıf öğretmenliği bölümü son sınıfında okuyan kızı Tunay Güngör’e (24) çarparak ölümüne sebep olmakla suçlanan tutuklu sanık R.A, son sözünde, “Kaza alkolün etkisiyle olmadı. Benim bilincim yerindeydi. Kaza başka bir otomobilin beni sıkıştırmamı sonucu meydana geldi. Böyle bir şeyin olmasını istemedim” diye konuştu.
Sanık Avukatı İrfan Tuncel ise kazanın müvekkilinin ifadesini tekrarlayarak, “Bir aracın müvekkilimin kullandığı otomobili sıkıştırmış, tekeri patlayan otomobil kontrolden çıkmıştır” dedi.
Kazada ölen baba Rasim Güngör (54) ile kızı Tunay Güngör’ün (24) duruşmaya müşteki olarak katılan yakınları Yasin Güngör, Murat Güngör, Meryem Karataş, Zenne Güngör, ise sanığa en ağır ceza verilmesini istediklerini söyledi.
Mahkeme heyeti 3 çocuk babası R.A.’yı, ‘taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak’ suçundan önce 8 yıl hapis cezasına çarptırdı. Ardından sanığın suçu, ‘bilinçli taksir’ altında işlediğine kanaat getirerek cezasını 10 yıl 8 aya çıkarttı. Son olarak duruşmadaki iyi hali sebebiyle sanığın cezasında, 8 yıl 10 ay 20 gün olarak hüküm kuruldu.
Ayrıca mahkeme heyeti sanığın cezasının onanmasının ardından ehliyetine 3 yıl süreyle el koyulmasına karar verdi. Mahkeme ayrıca sanığın tutukluluğunun devamına karar verdi
Sanık R.A. geçtiğimiz aylarda ilk kez çıktığı hakim karşısında, kaza günü ehliyetinin üzerinde olmadığını, çünkü alkollü araç kullanmaktan dolayı polis tarafından daha önce el koyulduğunu söylemişti. İkizleri ayıran kaza ise güvenlik kameralarına saniye saniye yansımıştı.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<