banner359

FETÖ soruşturması kapsamında 21 kişi tutuklandı.

FETÖ soruşturması kapsamında 8 Aralık 2016 günü yapılan, içinde Anafen, Yeşilırmak gibi dershaneleri barındıran Erguvan Özel Eğitim İşletmeleri Ticaret A.Ş’ye yönelik düzenlenen operasyonda 26 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltılar...

17 Aralık 2016 Cumartesi 02:06
FETÖ soruşturması kapsamında 21 kişi tutuklandı.
FETÖ soruşturması kapsamında 8 Aralık 2016 günü yapılan, içinde Anafen, Yeşilırmak gibi dershaneleri barındıran Erguvan Özel Eğitim İşletmeleri Ticaret A.Ş’ye yönelik düzenlenen operasyonda 26 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltılar içinde şirket sorumluları, okul müdürleri bulunan şahıslardan 21’i bugün çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı. 5 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Geçtiğimiz hafta Perşembe günü Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan 6 dershane ile bir yurdu bulunan Erguvan Özel Eğitim İşletmeleri Ticaret A.Ş’ye yönelik 7 ilde 36 hedefe eş zamanlı FETÖ/PYD terör örgütüne yönelik operasyon yapmıştı. Operasyonda terör örgütüne üye oldukları tespit edilen aralarında şirket sorumluları ve okul müdürlerinin de bulunduğu 26 kişi gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü’nde yapılan sorgulamaları tamamlanan 26 şüpheli tutuklanma talebiyle bu sabah adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan 26 şahıstan 21’i tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 5 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<