banner359

FETÖ’den yargılanan dekana tahliye

Bursa’da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulvahap Yiğit ve 4 sanık tahliye oldu.Bursa’da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 7’si tutuklu 8 sanığın yargılanmasına...

15 Haziran 2017 Perşembe 11:22
FETÖ’den yargılanan dekana tahliye

Bursa’da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulvahap Yiğit ve 4 sanık tahliye oldu.

Bursa’da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 7’si tutuklu 8 sanığın yargılanmasına 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. ‘Terör örgütüne üye olmak’ suçundan haklarında 10 yıla kadar hapis cezası talep edilen sanıklar, ilk kez hakim karşısına çıktı. İfadesinde ByLock kullanmadığını savunan Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulvahap Yiğit, “Üniversitede çalışırken yönetimin bilgisi dahilinde kapatılan Orhangazi Üniversitesinde yarım dönem görev aldım. Ömrüm boyunca FETÖ ile mücadele ettim. Fikren ve fiilen de karşıyım. Uludağ Üniversitesinde yönetim kurulu üyeliği ve dekanlık yaptım. Hakkımda yapılan istihbarat çalışmaları neticesinde nasıl bir kişiliğe sahip olduğum anlaşılmıştır. Uludağ Üniversitesi Rektörü Yusuf Ulcay, benim en yakın arkadaşımdır. Devlet ve millet yanlısıyım. FETÖ terör örgüt üyesi değilim. ByLock indirdiğim iddialarını kabul etmiyorum. Benim gibi insanları pasifize etmek için sulandırma teşebbüsü olabilir. Suçsuzum ve tahliyemi istiyorum” dedi.

Diğer tutuklu sanıklar Handan Ayangil, Hilal Soylu, Metin Hakan, Muhammed Gültaş, Fikret Yönter, İsa Faydalı da üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmedi. Yurt dışında olduğu belirtilen Şahsene Altınkaya’nın avukatı ise, müvekkilinin yurt dışından döneceğini söyledi.

Mahkeme heyeti, alınan ifadelerin ardından Prof. Dr. Abdulvahap Yiğit, Handan Ayangil, Hilal Soylu, Metin Hakan, Muhammed Gültaş’ın tahliyelerine, Fikret Yönter, İsa Faydalı’nın tutukluluk hallerinin devamına, Şahsene Altınkaya’nın aranmasına karar verdi. Duruşma, eksik evrakların tamamlanması için ileri bir tarihe ertelendi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<