banner359

FETÖ’nün PKK operasyonlarındaki kara propagandası

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) terör örgütü PKK’ya karşı yürütülen operasyonlarda kara propaganda yaptığı iddia edildi.

26 Ocak 2017 Perşembe 13:23
FETÖ’nün PKK operasyonlarındaki kara propagandası

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) terör örgütü PKK’ya karşı yürütülen operasyonlarda kara propaganda yaptığı iddia edildi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından gözaltına alınan 17’si tutuklu 19 kişinin yargılanmasına Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Haklarında, ‘silahlı terör örgütüne üye olma, silahlı terör örgütü kurma veya yönetme’ suçlarından 25 yıla kadar hapis cezası istenen sanıklar hakim karşısına çıktı. İtirafçı Y.E.’nin iddianamede yer alan ifadesinde, 17-25 Aralık olaylarından sonraki algı operasyonları yer aldı. Örgüte mensup polisler tarafından Şırnak, Cizre, Mardin Nusaybin, Diyarbakır Sur’daki terör operasyonları hakkında kara propaganda yapıldığını ifade eden Y.E., “Güvenlik güçlerinin yapmış oldukları operasyonları yersiz gösterip, bu operasyonları hükumetin sözde oy intikamı olarak lanse ediyorlardı. Ayrıca operasyonlarda şehit düşen personelin sorumlusunun, silahların şehirlere yığılmasına ve hendeklerin kazılmasına sözde izin veren yeni yönetim ve ona bağlı istihbarat ve terör polisleri olduğu yönünde konuşmalar yapıyorlardı. Herkesin içinde kışkırtıcı tarzda, ’Bizi ölüme gönderdiler, devlet haksız, burada katliam yapıyor. Masum vatandaşın öldürülmesine göz yumuluyor’ diyerek, güvenlik güçlerinin moralini bozmaya çalışıyorlardı. Çatışma ortamları, yaşanan sıkıntılar üzerine bir de bu şahıslar tarafından yapılan bu tarz konuşmalar FETÖ/PDY mensubu olmayan polisleri bile etkiliyordu" dedi.

“Kızlarla görüşmeler ağabeylerin evlerinde oluyordu”

Örgüt içi evlilikten de bahseden Y.E., “Bize ’Askerliğinizi yaptınız, artık evlenmeniz gerekiyor, size cemaat içinden ablalar bulacağız’ dediler. Bana Gökhan adlı kişi, yanında getirdiği bilgisayardan bayan fotoğrafı ve altlarında yazan bilgileri göstererek, ’Sana bu kızı uygun gördük, beğenirsen görüştürelim’ dediler. Yaklaşık 6-7 fotoğraf gösterdiler, bunlardan iki tanesi ile yüz yüze görüştüm. Görüşmeler ağabeylerin evlerinde oluyordu. Kapı açık oluyordu. Ben görüştüklerimi beğenmedim. Kendi bulduğum biriyle evleneceğimi söyledim. Bana, ’Büyük bir vebal, kendi bulduğunla evlenirsen hizmete ihanet etmiş olursun, çocuğun sakat doğabilir, başınıza iş gelebilir’ dediler. Daha sonra kendim bir kızla tanıştım, uygun mu diye sordum ağabeylere. Bu evliliğe onay vermediklerini, evlenirsem sonuçlarına katlanacağımı söylediler" şeklinde konuştu.

“Şefkat tokadı yedin”

Örgütü dinlemeyip kendi bulduğu kadınla evlenmesinin ardından bazı sıkıntılarla karşılaştığını ifade eden Y.E., “Eşimle cemaat yüzünden tartışmalar yaşıyorduk. Ağabeyler, ’Seni uyarmıştık, istersen boşan, biz sana yeni eş buluruz’ dediler. Eşimden boşandıktan sonra örgüt içindekiler bana, ’Biz seni uyarmıştık, şefkat tokadı yedin. Biz sana yeni birini buluruz’ dediler” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<