banner359

Gazeteci Sedef Kabaş Adliyede

17-25 Aralık operasyonlarıyla ilgili attığı tweet nedeniyle gözaltına alınan gazeteci Sedef Kabaş, İstanbul Adliyesi’ne getirildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey, ise Kabaş’a destek için emniyete geldi. Gazeteci ve Televizyon...

30 Aralık 2014 Salı 16:46
Gazeteci Sedef Kabaş Adliyede
17-25 Aralık operasyonlarıyla ilgili attığı tweet nedeniyle gözaltına alınan gazeteci Sedef Kabaş, İstanbul Adliyesi’ne getirildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey, ise Kabaş’a destek için emniyete geldi.
Gazeteci ve Televizyon Spikeri Sedef Kabaş, yazdığı “17 Aralık soruşturmasına takipsizlik kararı veren hakimin ismini unutmayın” tweeti nedeniyle gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü’nde ifade veren Kabaş, daha sonra İstanbul Adliyesi’ne götürüldü. Adliye girişinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kabaş, "17 Aralı süreciyle ilgili attığım bir tweet. Soruşturmanın kapatılmaması gerektiğine inandığımı söyledim" dedi.

PAVEY’DEN KABAŞ’A DESTEK
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey, bu sabah attığı tweet nedeniyle polis tarafından gözaltına alınan gazeteci ve TV spikeri Sedef Kabaş’a destek için emniyete geldi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Pavey, emniyette ifadesi alınan ve daha sonra savcılığa sevk edilen Kabaş’a destek için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Şube Müdürlüğü’ne geldi. Emniyet çıkışında gözaltı ile ilgili gazetecilere bilgi aktaran Pavey, konuyu adliyeye sevk edildiğinde de takip edeceklerini dile getirerek, “Kabaş’la içeride konuştuğumuzda şöyle bir mesajı oldu: ’Acaba ben burada ifade verirken Reza Sarraf yılbaşı tatilini nerede geçirmeyi planlıyor.’ Bir gazetecinin bu kadar yetersiz ve dayanıksız bir konuda savcılığa sevk edilmesini anlamak mümkün değil. İçerisinde hiçbir hakaret olmamasına rağmen dosyayı kapatan bir savcıyı işaret eden bir tweet atmış. Zaten kendisi de attığını kabul ediyor” dedi.
Pavey, açıklamanın ardından emniyetten ayrıldı.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<