Gözaltına Alınan Polislere Destek

Mersin’de yasa dışı dinlemelere yönelik yürütülen operasyonlar kapsamında, emniyet müdürlüğü önünde toplanan yakınları, gözaltına alınan polislere destek verdi. 26 kişinin gözaltına alındığı operasyonların ardından Mersin Emniyet...

28 Ekim 2014 Salı 17:54
Gözaltına Alınan Polislere Destek
Mersin’de yasa dışı dinlemelere yönelik yürütülen operasyonlar kapsamında, emniyet müdürlüğü önünde toplanan yakınları, gözaltına alınan polislere destek verdi.
26 kişinin gözaltına alındığı operasyonların ardından Mersin Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan yakınları, ellerindeki dövizler ve bayraklar ile sloganlar atıp tepkilerini dile getirirken, yaptıkları açıklamalarla gözaltındaki polislere destek verdiler.
Gözaltında bulunan Komiser İlyas Avcı’nın babası Mahmut Avcı, oğlunu yetiştirirken haramla yetiştirmediğini belirterek, "Dedik ki; ’oğlum sen göreve başladığında, sen Allah’ını, peygamberini, dinini, devletini bileceksin, buna göre de hayat süreceksin.’ Onlar da çok şükür abdestsiz yaşamadılar. Kesinlikle bu haramla işleri yok. ’Yok şöyle yaptılar, böyle yaptılar.’ Bunların hepsi yalan, bunlar terörü önlediler. Oğlum ne emir verilmişse onu yapmıştır. Hakim, savcı ne demişse onu yapmıştır. 34 dinleme yapmış, 34’ünden yargılanacakmış. Onu oraya kim gönderdi? Hakim gönderdi, savcı gönderdi ya da bakan gönderdi. Peki bakan mı suçlu, hakim mi suçlu, savcı mı suçlu yoksa ben mi suçluyum? Biz devletimize güveniyoruz, bu çocukların suçsuz olduğuna da inanıyoruz" dedi.
Komiser İlyas Işık’ın eşi Amine Işık ise, "Zalimlerin tarafından olmadıklarına şükrettiklerini" dile getirerek, "Biz de bu zulme maruz kalmakla şereflendik. Biliyoruz ki, şu an eşlerimiz içeride başları dik, vicdanları rahat ve kendilerinden emin durumdalar. Hiçbirinde üzüntü ve keder namına bir eser yoktur. Çünkü başlarımızı öne eğdirecek hiçbir iş yapmadılar ve yapmazlar da. Bu yüzden bizim bugün matem günümüz değil, bayram günümüzdür. Şu ana kadar her zaman onların destekçisi olduğumuz gibi, bundan sonra da ne olursa olsun onların yanında durmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
Komiser Mustafa Cihan’ın annesi Semra Cihan da, oğlunun suç işlemediğini savunarak, "Getirsinler en büyük mahkemeleri kursunlar, yalnız kapalı kapılar ardında değil de herkesin önünde yargılasınlar. Eğer evladım Mustafa’yı tanıyıp, onun bilerek suç işleyeceğini, vatanına ihanet edeceğini düşünen varsa, çok açık söylüyorum, alıp götürün evladımı" ifadelerini kullandı.
Ailelere destek için gelen Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, bu tür operasyonların üzüntü verici olduğunu dile getirdi. Hakim kararı ile alınan dinleme kararları ortadayken, yargı kararları hiçe sayılarak müfettiş raporları ile polislerin gözaltına alındığını kaydeden Kartal, şöyle konuştu:
"Paralel yapı aranıyorsa, müzakere yapılan insana bakılsın. Paralel arıyorsan Kandil’e bak, İmralı’ya bak. Polise, askere silah sıkan, yolları kesen, kimlik kontrolü yapan, kendine devlet kurmaya çalışan paralel, sokakları yakan, yıkanlar paralel değil, ama devletin güvenliğini sağlayan, PKK ve KCK’ya operasyonlar yapan polisler müfettiş raporları ile paralel diye gözaltına alınıyor. Düşmanımıza bile adaletle davranmalıyız. O yüzden adalet gecikmemeli, tez verilmeli. Eğer bu ülkede gerçekten barış isteniyorsa, gelin bu paralel işlerinden vazgeçin. Hak eden hak ettiği cezayı alsın, adaleti işletin, yargıyı işleme koyun, bu işlerin üstünü kapatın."
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<