banner359

Hdp’liler Uludere’yi Andı

Halkın Demokratik Partisi (HDP) üyeleri, 3 yıl önce Uludere’de hayatını kaybedenleri andı. Saraçhane Parkı’nda düzenlenen anma törenine HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Milletvekilli Levent Tüzel ve yaklaşık 200 partili katıldı.HDP’liler...

28 Aralık 2014 Pazar 20:20
Hdp’liler Uludere’yi Andı
Halkın Demokratik Partisi (HDP) üyeleri, 3 yıl önce Uludere’de hayatını kaybedenleri andı.
Saraçhane Parkı’nda düzenlenen anma törenine HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Milletvekilli Levent Tüzel ve yaklaşık 200 partili katıldı.
HDP’liler anma töreninde Uludere olayında ölenler için temsili tabut taşıdı.
Grup adına açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, 3 yıldır barıştan ve demokrasiden yana olanlar bu katliamın aydınlatılması için sokaktalar. Bugün birçok arkadaşımız olayın meydana geldiği yerdeydi. Bizde bulunduğumuz her yerde o katliamı protesto etmek için toplanıyoruz. Bizim yürüyüşümüzü engelleyince bu halk hesap sormayacak sananlar yanılıyor. Bu halk katliamcılardan hesap soracak. Çünkü hesap sormadan demokratik bir Türkiye inşa edemeyiz” dedi.
Birilerinin davayı rafa kaldırmaya çalıştığını savunan Tuncel, “Bu dava rafa kaldırılamaz çünkü bu dava Türkiye’nin vicdan davasıdır. Adalet davasıdır. Yaşam hakkını savunmaktır. Cizre’de ortaya konan provokasyondur. Cizre’de 3 vatandaş yaşamını yitirdi. Bu Hüda-Par ile Kürt gençler arasında geçen bir kavga gibi gösteriliyor. Oysa gerçek bu değil” dedi.
Eylem öncesi ve sırasında çevik kuvvet polisleri çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken yapılan açıklamaların ardından eylem olaysız bir şekilde son buldu.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<