banner359

İç Güvenlik Paketine protesto

Taksim’de toplanan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyelerinden oluşan bir grup, iç güvenlik tasarısını protesto etmek için oturma eylemi yaptı. KESK üyelerinden oluşan bir grup, Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelerek...

22 Şubat 2015 Pazar 17:52
İç Güvenlik Paketine protesto
Taksim’de toplanan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyelerinden oluşan bir grup, iç güvenlik tasarısını protesto etmek için oturma eylemi yaptı.
KESK üyelerinden oluşan bir grup, Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelerek iç güvenlik paketini protesto ederek oturma eylemi yaptı. Döviz taşıyan grup slogan attı. Polis gruba karşı yoğun güvenlik önlemi aldı.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Levent Tüzel, “Hepinizin izlediği gibi son bir haftadır Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir meydan muharebesi yaşanıyor. Bizlerin de içinde bulunduğu yakından izlediğimiz bu genel kurul görüşmelerinde meclisin iç tüzük hükümleri uygulanmadı. Her yasa maddesinde muhalefet partilerinin vermiş olduğu önergeler üzerine görüşme, söz söyleme, söz alma hakkı olmasına rağmen meclis başkan vekili, bu tüzük hükümlerini uygulamadan despotik, darbeci bir şekilde yasa maddelerini yürüttü ve geçirdi” dedi.
Grup adına basın açıklamasını yapan Hüseyin Özel ise, “Az ya da çok demokrasi iddiasında olan hiçbir ülke yönetiminin vatandaşların özgürlüklerini daha da kısıtlamayı gündeme getirmesi beklenemez. Hele de polisi, valiyi, kaymakamı yargının yerine koyması ve şiddet için yeni yetkiler vermesi hiç beklenemez” şeklinde konuştu.
Grup, basın açıklamasının ardından sessizce ayrıldı.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<