İnegöl’de Heyelan

Bursa’nın İnegöl ilçesine bağlı Lütfiye ile Çayyaka mahallelerini birbirine bağlayan yolda toprak kayması sonucu yaşanan heyelan yolu trafiğe kapatırken, kapanan yol Bursa Büyükşehir Belediyesi İnegöl Şantiyesi ekiplerinin zamanında...

06 Ocak 2016 Çarşamba 19:37
İnegöl’de Heyelan
Bursa’nın İnegöl ilçesine bağlı Lütfiye ile Çayyaka mahallelerini birbirine bağlayan yolda toprak kayması sonucu yaşanan heyelan yolu trafiğe kapatırken, kapanan yol Bursa Büyükşehir Belediyesi İnegöl Şantiyesi ekiplerinin zamanında müdahalesi ile sıkıntı yaşanmadan yeniden açıldı.
Önceki gün etkili olan yağmur ve lodos, yüksek kesimlerdeki karın hızla erimesine sebep oldu. Eriyen kar suları, yağmur ile birlikte olur oluk akarken, İnegöl’e bağlı Lütfiye ile Çayyaka mahallelerini birbirine bağlayan yolda topak kaymasına neden oldu. Kar sularının zemini yumuşatması üzerine iki mahalle arasındaki yolun üzerinde toprak kayması meydana gelirken, kayan toprak ve kaya parçaları yolun kapanmasına sebep oldu. Lütfiye’ye bir kilometre kala kayan toprak kütlesi, yolda araç ve yaya geçişlerine engel oluşturdu.
Akşam saatlerinde yaşanan heyelan mahalle sakinleri tarafından ilgililere iletildi. Kısa sürede belirtilen bölgeye giden Bursa Büyükşehir Belediyesi İnegöl Şantiyesi ekipleri, iş makineleri ile yolun bir kısmını trafiğe açtı. Dün sabah ise yol üzerindeki toprak kütlesi tamamen kaldırılarak yolda normal trafik akışı sağlandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<