banner359

Kaçakçılara Darbe

Uludağ Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü bağlantısı, Bursa Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda, 259 bin 426 TL değerinde kayıt dışı akaryakıt satışı ortaya çıkarıldı....

28 Ekim 2014 Salı 15:38
Kaçakçılara Darbe
Uludağ Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü bağlantısı, Bursa Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda, 259 bin 426 TL değerinde kayıt dışı akaryakıt satışı ortaya çıkarıldı.
Eskişehir’in Çukurhisar ilçesinde faaliyet gösteren akaryakıt istasyonunda gümrük muhafaza ekipleri tarafından bir araca akaryakıt verilmesi esnasında alınan numunenin yapılan ulusal marker ölçümünde geçersiz sonuç alındı. Numunelerin TÜBİTAK MAM’da yapılan içerik analizinde motorin içerikli solvent olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine, Eskişehir Cumhuriyet Savcılığı’ndan bahse konu iş yeri için arama kararı alındı.
Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü’nce görevlendirilen bir ekip, Eskişehir Jandarma Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele ekibi ve bilirkişi nezaretinde yapılan aramada; iş yerindeki pompalarda otomasyon sistemini devre dışı bırakan arabirim üniteleri ve bir tankta gizli bir bölme tespit edildi. Tespit sonrası savcılıktan alınan arama ve kazma izni çerçevesinde, istasyonun muhtelif yerlerinde iş makineleri yardımıyla gerçekleştirilen kapsamlı kazı çalışmaları sonucunda; iki adet tankta gizli bölme olduğu ve bir tankın altında solvent ve madeni yağı homojen şekilde karıştırmaya yarayan bir düzenek tespit edildi.
İş yeri vaziyet planında yapılan inceleme ve yapılan kazı sonrası; 20 bin litre kapasiteli olarak gösterilen bir tankın 60 bin litrelik olduğu ortaya çıkarıldı. Ayrıca, istasyonun yazar kasa kayıtları ile EPDK’dan alınan verilerin uyumsuz olduğu, belgelerin karşılaştırılmasında ise gümrüklenmiş kıymeti 259 bin 426 TL olan 62 bin 996 litre yakıtın kayıt dışı satışının yapıldığı görüldü.
Ele geçirilen 2 adet arabirim ünitesi, 2 adet yakıt ölçmeye yarayan prob, 1 adet 20 bin litrelik, 1 adet 60 bin litrelik gizli düzenekli akaryakıt tankına el konuldu. Olaya karışan firma yetkilisi ve çalışanlarından 5 kişi hakkında Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu. Yasadışı faaliyetleri nedeniyle bahse konu akaryakıt istasyonu mühürlenerek faaliyeti durduruldu.
Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; Gümrük ve Ticaret Bakanlığı olarak ekonomimize büyük zararlar veren akaryakıt ve diğer kaçakçılık türleriyle mücadelenin etkin bir şekilde sürdürüldüğü ve vatandaşların da bu mücadeleye ücretsiz olan Alo 136 Gümrük Muhafaza İhbar Hattına bildirimde bulunarak katılımda bulunabilecekleri belirtildi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<