Kahreden karar...

BURSA'NIN MUDANYA İLÇESİNE BAĞLI BADEMLİ MAHALLESİ'NDE SERVİS ARACIYLA ÇARPTIĞI İKİ ÖĞRENCİDEN BİRİNİN ÖLÜMÜNE, DİĞERİNİN YARALANMASINA NEDEN OLAN SÜRÜCÜYE 6 YIL HAPİS CEZASI VERİLDİ.

30 Eylül 2020 Çarşamba 18:03
Kahreden karar...

Bursa’nın Mudanya ilçesine bağlı Bademli Mahallesi’nde servis aracıyla çarptığı iki öğrenciden birinin ölümüne, diğerinin yaralanmasına sebebiyet veren sürücü 6 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

6. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık Mehmet Akkökoğlu (54), Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Kazada hayatını kaybeden öğrenci İskender Şimşek’in annesi Burcu Irmak ve yaralanan Arda Üzmez (16) ile taraf avukatları mahkeme salonunda hazır bulundu. Irmak ve Üzmez’in avukatları, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti. Kararı açıklayan mahkeme heyeti, Akkökoğlu’nun 6 yıl hapis cezasına çarptırılmasına, denetimli serbestlikle tahliyesine karar verildiğini duyurdu.

banner380

Öğrenci yakınlarından karara tepki

Mehmet Akkökoğlu idaresindeki 16 S 1781 plakalı servis minibüsü, 30 Ekim 2019’da Bademli Mahallesi’ndeki yağ fabrikası önünde kaldırımda yürüyen öğrenciler İskender Şimşek (15) ve Arda Üzmez’e çarpmıştı. Kaza yeri yakınındaki özel kolejin 10. sınıfında öğrenim gören iki genç yaralanmıştı. Bursa Şehir Hastanesine kaldırılan yaralılardan Şimşek müdahaleye rağmen kurtarılamamış, sürücü ise tutuklanmıştı. Bir önceki mahkemede savcı, bilirkişi raporuna göre kusurlu bulunan sürücünün “taksirle bir kişinin ölümüne, bir kişinin yaralanmasına sebebiyet vermek" suçundan 15 yıla kadar hapis cezasını talep etmişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<