banner359

Kesik el cinayetinde jandarma sona yaklaştı

Kocaeli’de elleri kesilmiş şekilde cesedi bulunan Nuran Dutlu’nun öldürülmesiyle ilgili detaylar ortaya çıktı.22 Ocak tarihinde Kandıra yolu Çayırköy mevkiinde elleri kesik halde bir kadın cesedi bulunmuş ve yapılan araştırmalar sonucu...

23 Şubat 2015 Pazartesi 12:46
Kesik el cinayetinde jandarma sona yaklaştı
Kocaeli’de elleri kesilmiş şekilde cesedi bulunan Nuran Dutlu’nun öldürülmesiyle ilgili detaylar ortaya çıktı.
22 Ocak tarihinde Kandıra yolu Çayırköy mevkiinde elleri kesik halde bir kadın cesedi bulunmuş ve yapılan araştırmalar sonucu cesedin Nuran Dutlu isimli 21 yaşındaki kadına ait olduğu tespit edilmişti. Daha sonra Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı İstihbarat ekipleri tarafından İzmir’de yapılan operasyonda Arif Çamur isimli katil zanlısı yakalanmış ve sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Çamur, cinayetin bir numaralı şüphelisi olarak aranan Muhammet Yıldız ile birlikte İzmir’deki bir ayakkabı mağazasında Nuran Dutlu’ya ait kredi kartını kullanırken güvenlik kameralarınca farkedilerek yakalanmıştı.
İlk zanlının yakalanmasından bir hafta sonra; Vedat A., Mehmet K., Murat A., Mustafa Barış Y., ve Serkan A. isimli 5 şüpheli, satın aldıkları eski bir otomobille Nuran Dutlu’ya ait cesedin Kocaeli’ye getirilmesi için Muhammet Yıldız ve kız arkadaşı Sertaç Özgür’e yardım ettikleri ve daha sonra cesedin yerini değiştirmeye çalıştıkları iddialarıyla Bursa’da gözaltına alındı. Jandarma ekiplerinin yoğun güvenlik önlemleri altında Kocaeli Adliyesi’ne getirilen 5 zanlının sorguları devam ediyor.
Jandarma ekiplerinin zanlıları yakalamak için başlattığı inceleme sırasında, Nuran Dutlu’ya ait cep telefonunun sinyal kayıtları incelemeye alındı. Bu kayıtlardan yola çıkılarak, genç kızın cesedinin Bursa-Yalova-Eskihisar üzerinden Kocaeli’ye taşındığı öğrenildi. Bunun üzerine Jandarma ekipleri Eskihisar ve Topçular Vapur İskelelerinde bulunan güvenlik kameralarını inceleme altına aldı. Yapılan tarama sonucunda 16 BG 988 plakalı eski model bir arabaya yoğunlaşan ekipler, otomobili Muhammet Yıldız’ın sahte kimlik kullanarak Yaşar Düzlü ismiyle satın aldığını tespit etti. Jandarma ekipleri daha sonra söz konusu otomobilin satışının gerçekleştiği yeri tespit ederek bu mekandaki güvenlik kameralarını da inceleme altına aldı. Otomobilin satışının gerçekleştirildiği yerin güvenlik kameralarında katil zanlısı Muhammet Yıldız’ın yanında bulunan şahsa sürekli ‘Vedat’ diye seslendiği belirlendi. Bunun üzerine Jandarma ekipleri Bursa’da ikamet eden, belirli yaş aralığı ve doğulu şiveye sahip olan ‘Vedat’ isimli bütün şahısları araştırmaya başladı.
Şahısların ifadelerinde, katil zanlısı Muhammet Yıldız, sevgilisi Sertaç Özgür ve yanlarındaki Vedat A.’nın Nuran Dutlu’nun esedini ilk olarak İstanbul’da ıssız bir yere götürmek istedikleri, ancak daha sonra İstanbul’a götürmekten korktukları cesedi başka bir yere götürmek için durdukları ortaya çıktı. İstanbul’a götürmekten korktukları cesedi nereye götürecekleri ve ne yapacakları konusunda kararsız kalan şahıslar bir süre araç içerisinde düşündü. Katil zanlısı Muhammet Yıldız’ın aklına daha önce tatil yapmak için geldiği Kandıra geldi ve aracı kullanan Vedat A.’ya Kocaeli’ye gitmeleri gerektiğini söyledi. Eskihisar’dan Kocaeli’ye gelen şahıslar uygun gördükleri yere arabayı çekti ve valiz içerisinde bulunan Nuran Dutlu’nun cansız bedenini yol kenarına attı. Cesedin atıldığı yerin ilerisinde bulunan sapaktan geri dönen şahıslardan Vedat A. İzmit’te indi ve Muhammet Yıldız ve Sertaç Özgür ise İstanbul’a doğru yola çıktı.

ÇEVREDEN SESLER GELİNCE
Daha sonra araçtan inen Vedat A., Nuran Dutlu’nun cenazesinin atıldığı yerin güvenli olmadığını ve hemen bulunabileceğini düşünerek cesedin yerini değiştirmek için birkaç arkadaşını aradı. Mehmet K., Murat A. ve Mustafa B.’yi yanına alan Vedat A. cesedin atıldığı yere gitti ve gece saatlerinde cesedin yerini değiştirmeye çalıştı. Ancak Vedat A. ve beraberindekiler çevreden gelen seslerden korkarak yakalanacaklarını sandı ve cesedin yerini değiştiremeden oradan kaçtı. Öte yandan cesedi getiren Muhammet Yıldız ve Sertaç Özgür’ün, Dutlu’nun cesedinin içerisinde getirildiği valizi parçalayarak Hereke civarında araçtan attıkları ve yollarına devam ettikleri kaydedildi.
Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı istihbarat ekipleri Nuran Dutlu’nun cesedinin içerisinde bulunduğu valizi de atıldığı yerde bulmayı başardı. Valizi incelemek üzere Jandarma Komutanlığı’na getirildi.
Çözülen olayların ışığında Vedat A., Mehmet K., Murat A., Mustafa B. ve Serkan A isimli şahıslar Bursa’da Cumartesi günü düzenlenen ani operasyonlarla yakalanarak gözaltına alındı. Sorgulanmak üzere Kocaeli’ye getirilen şahısların cinayeti işlemediklerini söyledikleri öğrenilirken ifadeleri tamamlanan zanlılar yüksek güvenlik önlemleri altında Kocaeli Adliyesi’ne getirildi.
Öte yandan katil zanlısı Muhammet Yıldız ve sevgilisi Sertaç Özgür’ün arama çalışmaları devam ediyor.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<