Maden Ocağı Yetkilisi : “umut Yok“

Maden ocağı yetkilisi Şahin Uyar, yer altındaki madencilerin maske ve oksijen kaynaklarının 2 saat yetebilecek kapasitede olduğunu söyledi. Uyar ayrıca 18 işçinin hayatıyla ilgili umutlu olmadığını ifade etti.Karaman’ın Ermenek ilçesi...

28 Ekim 2014 Salı 17:06 2014-10-28 18:05:50
Maden Ocağı Yetkilisi : “umut Yok“
Maden ocağı yetkilisi Şahin Uyar, yer altındaki madencilerin maske ve oksijen kaynaklarının 2 saat yetebilecek kapasitede olduğunu söyledi. Uyar ayrıca 18 işçinin hayatıyla ilgili umutlu olmadığını ifade etti.
Karaman’ın Ermenek ilçesi Güneyyurt beldesinde bulunan özel bir kömür ocağında, yer altı su kaynağının patlaması sonucu yerin 350 metre altında mahsur kalan 18 işçinin kurtarılması için çalışmalar sürüyor.
Maden ocağı yetkilisi Şahin Uyar, haber kanallarına yaptığı açıklamada, bacalardan su sızıntısı gelmeye başlayınca vardiyadaki 26 işçiden 8’inin tedirgin olarak ocaktan çıktığını söyledi. Uyar’ın verdiği bilgiye göre olayın büyüyeceğini tahmin etmeyen 18 işçi ise çalışmaya devam etti. Sızıntıdan kısa bir süre sonra ise ani bir su baskını oldu.
Yer altındaki madencilerin maskeleri ve oksijen kaynaklarının ancak 2 saat yetecek kapasitede olduğunu belirten Uyar, kazanın saat 12.15 sularında meydana geldiğini söyleyerek olayın üzerinden 3 saat geçtiğini ve 18 işçinin hayatıyla ilgili umutlu olmadığını ifade etti.
(İHA)

Son Güncelleme: 28.10.2014 18:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<