O Barajın Sahipleri Protesto Edildi

İstanbul Şişli’de bir grup, Siirt’teki Alkumru Barajı’nı işleten firmanın holding binasına yürüyerek eylem yaptı.Şişli’de toplanan bir grup, geçtiğimiz günlerde Siirt’te bulunan Alkumru Barajı’nda piknik yaparken baraj kapaklarının...

26 Ağustos 2014 Salı 16:26
O Barajın Sahipleri Protesto Edildi
İstanbul Şişli’de bir grup, Siirt’teki Alkumru Barajı’nı işleten firmanın holding binasına yürüyerek eylem yaptı.
Şişli’de toplanan bir grup, geçtiğimiz günlerde Siirt’te bulunan Alkumru Barajı’nda piknik yaparken baraj kapaklarının açılmasıyla suya kapılıp hayatını kaybedenler için eylem yaptı. Barajı işleten firmanın Şişli’de bulunan holding binası önünde bir araya gelen eylemciler, pankart açarak slogan attı. Çevik kuvvet ekibi istenmeyen bir duruma karşın geniş güvenlik önlemi aldı.
Barajı işleten şirkete tepkilerini dile getiren grup üyeleri adına yapılan basın açıklamasında, “Katliamın yaşandığı andan itibaren, devlet ve şirket olayın üzerini örtmeye, yaşanan katliamı geçmişte de olduğu üzere ‘kaza’ gibi göstermeye çalışıyor. Vali, bölge halkının yasak bölgeye girdiğini söyleyip, adeta halkın ölümü hak ettiğini ima ediyor. Şirketse yaptığı ilk açıklamada kesinlikle kapakların açılmasının mümkün olmadığını söylerken, ardından yaptığı açıklamada da halka gerekli uyarıların yapıldığı ve acil durum sirenlerinin çaldığını söylüyor” denildi.
Grup, yapılan açıklamanın ardından sessizce dağıldı.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<