banner359

O Eylemcilere Rekor Ceza Istemi

Erzurum’un Mahallebaşı semtinde geçtiğimiz yılın Haziran ayında yol kesip kimlik kontrolü yapan, PTT binası ve bir banka şubesini ateşe veren şüpheliler hakkında rekor ceza istemiyle dava açıldı. Eylemciler, "ağırlaştırılmış müebbet"...

01 Ocak 2015 Perşembe 12:13
O Eylemcilere Rekor Ceza Istemi
Erzurum’un Mahallebaşı semtinde geçtiğimiz yılın Haziran ayında yol kesip kimlik kontrolü yapan, PTT binası ve bir banka şubesini ateşe veren şüpheliler hakkında rekor ceza istemiyle dava açıldı. Eylemciler, "ağırlaştırılmış müebbet" hapis cezası istemiyle yargılanacak.

CUMHURİYET SAVCISI: "VAHİM NİTELİKTE"
Cumhuriyet Savcısı Volkan Kavukçu, tarafından hazırlanan iddianameye göre, "Olay günü yüzleri tanınmayan PKK’nın Kürdistan devleti kurma adı altında cebir ve şiddet yoluyla devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünü bozmak ve zaafa uğratmak suretiyle BDP-HDP ve Eftalya Kültür ve Sanat Derneği isimli binalardan çıkarak "İntikam, intikam", "Erzurum faşizme mezar olacak" şeklinde Kürtçe ve Türkçe sloganlar atarak Mahallebaşı semtinde yolu trafiğe kapatan 150 kişilik grup, PTT binası ve Ziraat Bankası Şubesine Molotof kokteyl atarak kamu malına zarar verdikleri gerekçesiyle, araç şoförlerinin hürriyetlerinin tahdit edildiği, Erzurum il merkezinde olması nedeniyle terör suçu açısından vahim nitelikte olduğu kanaatine varılmıştır" görüşüne yer verildi.

"AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS İSTEMİ" İLE YARGILANACAKLAR
Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde iddianamenin kabul edilmesi ile birlikte tutuklu bulunan İmdat C., Zelal K., Sedat Y. , tutuksuz Yakup Y. İle Mehmet G. hakkında, "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçlarından haklarında TCK’nin 302/1 maddesi kapsamında, " Devletin topraklarının tamamını veya bir kısmını yabancı bir devletin egemenliği altına koymak, Devletin birliğini bozmak, Devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını Devlet idaresinden ayırmak" suçundan müebbet, "örgüte üye olmak" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar, "Bir kimseyi hukuka aykırı olarak bir yere gitmek veya bir yerde kalmak hürriyetinden yoksun bırakmak" suçundan bir yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemi ile dava açıldı.

OLAY
Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, teknik ve fiziki takip sonucunda kent merkezindeki farklı adreslere eş zamanlı operasyon düzenlemişti. Operasyonda, terör örgütüne destek amacıyla Mahallebaşı ve Gölbaşı mahallelerinde düzenlenen izinsiz gösterilerde, yol kesip kimlik sordukları, bazı kamu binaları ve banka şubelerine molotofkokteyli attıkları iddia edilen Zelal K, Sedat Y. ile İmdat C. ve Mehmet G. gözaltına alınmıştı.
Cumhuriyet savcılığınca tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen şüphelilerden Zelal K, İmdat C. , Sedat Y. ilk sorgularının ardından tutuklanırken, Mehmet G ile Yakup Y. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamenin kabul edilmesi ile şüpheliler, önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<