O Polislere Hapis Cezası

Fatih’te Ahmet Koca isimli vatandaşı darp ettikleri iddiasıyla işkence suçundan yargılanan 11 polisten 6’sı, 1 yıl 8’er ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, “hakaret ve görevi yaptırmamak için direnme” suçlarından yargılanan...

30 Ekim 2014 Perşembe 16:49
O Polislere Hapis Cezası
Fatih’te Ahmet Koca isimli vatandaşı darp ettikleri iddiasıyla işkence suçundan yargılanan 11 polisten 6’sı, 1 yıl 8’er ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, “hakaret ve görevi yaptırmamak için direnme” suçlarından yargılanan Koca’nın ise beraatine karar verdi.
İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada müşteki sanık Ahmet Koca’nın avukatı Efkan Bolaç ve haklarında 12’şer yıla kadar hapis cezası istenen 11 polisten 6’sı hazır bulundu. Duruşmada son sözleri sorulan sanıklar beraatlerini istedi.
Davaya ilişkin kararını açıklayan mahkeme, sanık polis memurları Adem Doğan, Muhammet Mustafa Gülcan, Atalay Erzurumlu, Ali Yeneri, Fatih Kalabalık ve Mustafa Altınok hakkında müşteki sanık Ahmet Koca’ya eziyet suçundan 2 yıl 2’şer yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Sanıkların duruşmadaki iyi halini göz önüne alan mahkeme, cezanın 1 yıl 8 aya indirilmesine karar verdi. Mahkeme, daha sonra hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.
Sanıklardan Mehmet Karakoyun, Seyit Ali Aktaş, Can Ahmet Akgün, Ahmet Gülen ve Ahmet Özdemir’in Ahmet Koca’ya yönelik işkence suçunu işlediklerinin sabit olmadığını belirten mahkeme, bu sanıkların ayrı ayrı beraatlerine karar verdi.
Sanık polislere “hakaret ve görevi yaptırmamak için direnme suçlarından” yargılanan müşteki sanık Ahmet Koca hakkında ise mahkeme beraat kararı verdi. Mahkeme, toplanan deliller ve dosya kapsamı göz önüne alındığında Koca’nın atılı suçları işlediğinin sabit olmadığını belirtti.
Mahkeme, Ahmet Koca’nın olaydan sonra götürüldüğü Şehremini Polis Merkezi Amirliği’ndeki nezarethaneden sorumlu görevliler ve aynı gece polis merkezinde yetkili amir konumunda bulunan görevli hakkında görevi kötüye kullanmak ve benzer suçlardan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<